Akaryakı fiyatlarının artış oranı belirleyen en büyük faktör dolar ve brent petrol fiyatlarıdır. Rusya ve Ukrayna savaşını devam etmesi brent petrol fiyatlarının 130 dolara kadar tırmanmasına neden olmuştu. Ardından kısa bir süre önce fiyatı 70 doların altına sarkmıştı. Son zamanlarda ise yeniden atağa geçen petrol yükselmeye devam ederken, uzmanlardan dikkat çeken bir uyarı geldi. 

Motorinin litre fiyatı 21,54 TL iken benzinin litre fiyatı ise son olarak 20,48 TL’yi gördü. Araç sahipleri akaryakı fiytalarında düşüş beklerken tam aksine kötü haber geldi. Vitol şirketinin CEO'su yeni bir açıklamada bulundu ve  2023 senesinin ikinci kısmında rakamların 3 haneli olabileceğine işaret etti. 

UKRAYNA- RUSYA ARASINDAKİ SAVAŞIN BÜYÜK ETKİSİ VAR

Uzun süredir Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Bu nedenle 82,59 dolardan işlem gören petrol fiyatları düşüş yaşamıştı. Şu an ise yeni bir gelişöe yaşandı ve  Vitol’ün açıklamasıyla beraber Çin’den yeni haber geldi. Çin, pandemi döneminde kısa süre ekonomiye kapanmıştı ancak şu an için yeninden geri dönüş yaptı. 

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar? Benzin fiyatı ne kadar? Güncel motorin fiyatı ne kadar oldu? İşte akaryakıt fiyatlarında son durum...

İstanbul’da benzin son olarak 20,42 TL civarındayken, motorin 21,52 TL, otogaz ise 11,73 TL’den satılıyor.

Ankara’da akaryakıt fiyatlarının litresi benzinde 20,81 TL, motorin fiyatı ise 21,95 TL iken otogaz da litre fiyatı 11.99 TL’den satış görüyor.

İzmir’de benzinin litre fiyatının satışı 20,75 TL’den yapılırken, motorinin satışı ise 22,00 TL’den yapılıyor.

BIST 100 endeksi güne yüzde 0,98 düşüşle başladı BIST 100 endeksi güne yüzde 0,98 düşüşle başladı

POMPA FİYATLARINI ETKİLEYEBİLİR

Uzman isimler ortaya koydukları savları gerçekleştirdiği takdirde benzin ve motorine büyük oranda zam geleceği tahmin ediliyor. Geçmiş dönemlerde de brent petrol 100 doların üzerinde hareket ederken Türkiye'de benzin ve motorinin litresi 30 lira sınırına dayanmıştı.