Sonar Araştırma Başkanından staj ve çıraklık mağdurlarına büyük destek.

Staj ve çıraklık gençlerin mesleki deneyim kazanmaları ve Türkiye'nin ara eleman sorununu çözmek adına büyük önem teşkil etmektedir. Konuya dair birçok partinin milletvekili TBMM'nin onayına teklif sunarken, çoğunluk oylar ile kabul edilmemesinin ardından vatandaşlar mağdur edildi. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, Staj ve Çıraklar kanunda yapılan değişiklik ile 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

Staj ve çıraklık mağdurları mitingde buluştu - Busabah Malatya

1999 yılı öncesinde işyerlerine mesleki deneyim kazanmak için staj ve çıraklık adı altında giren vatandaşlar 4a tescil işe başlangıç tarihinin SGK başlangıcı sayılmamasının ardından mağdur edildi. 3308 sayılı kanunda ''çırak, kalfa ve ustaların eğitimi ile okullarda ve işletmelerde yapılacak mesleki eğitime ilişkin esasları düzenler'' şeklinde made bulunmasına rağmen süreç içersinde konunun çözüme kavuşturulmaması vatandaşların tepkisine sebep oldu. 

Staj ve çıraklık EYT kapsamına dahil edilecek mi? Flaş gelişmeyi  duyurdular: Yarın saat 12'de… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet  Finans Haber

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI BURSA'DAN SESLENDİ

1999 öncesinde kurumlara mesleki deneyim elde etmek için giren staj ve çıraklık mağdurları 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmamasının ardından haklarını aramak için bursa'da buluştu.  Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tunçay 07 Ocak 2024 tarihinde Bursa Kent Meydanı’nda düzenlenecek basın açıklamasını duyurdu ve tüm mağdurları davet etti.

Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tunçay 7 Ocak Bursa buluşması ile ilgili yaptı açıklamada, “Bizler, meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen mağdurlarız.

Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.

Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının,staj ve çıraklık başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyeti çözmeye çalışıyoruz. Bunun için 07 Ocak 2024 Pazar günü Bursa Kent Meydanında binlerce kişi ile birlikte açıklama yapacağız. Haklıyız, kazanacağız. Staj ve çıraklık sigortası mağduriyeti yerel seçimden önce çözülmeli.” şeklinde açıklama yapıldı. 

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU (@CirakStajFED) / X

SONAR ARAŞTIRMA BAŞKANINDAN STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINA BÜYÜK DESTEK!

Sonar Arastırma Başkanı Hakan Bayrakçı 1999 öncesinde kurumlara mesleki deneyim elde etmek için giren staj ve çıraklık mağdurları 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan vatandaşlara destek verdi. Staj ve çıraklarık başlangıcının SSK başlangıcı sayılmadığına vurgu yapan Bayrakçı çalışan herkesin bu hakka sahip olması gerektiğinin altını çizdi.