Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar sonrasında TOKİ Sosyal Konut Projesi'ne dair başvuru ayrıntıları da açıklandı. Proje kapsamında 250 bin konut yapılacak ve 100 bin arsa satışa çıkarılacak. 

GENÇLERE ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere müjdeli haberi verdi. Ucuz konutların 50 bini gençlere ayrıldı. Gençlerin başvurularında evdeki anne-babanın gelir limitine bakılmayacak. Yani İstanbul'da hane halkı geliri 18 bin, Anadolu'da 16 bin olan sınıra takılmadan nüfusa kayıtlı oldukları ilde ya da ikametgâhlarının olduğu yerde ev alma şansına kavuşacaklar.

Eylül 1992 tarihinden sonra doğan gençler başvurma hakkına sahipler.

SOSYAL KONUT PROJELERİ NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında, "Amacımız, ilk etap konutlarını azami 2 yıl içinde bitirip hak sahibi vatandaşlarımıza teslim etmektir. Hedefimiz tüm il ve ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapmak." ifadelerinde bulundu.

2+1 VE 3+1 KONUTLARIN AYLIK ÖDEMELERİ VE FİYATLARI NE KADAR OLACAK? 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da, 2+1 ve 3+1 konutların aylık ödemeleri ve fiyatlarıyla ilgili detay verdi.

Kurum, "Kuralar noter huzurunda, şeffat ve hakkaniyetli olarak yapılıyor. Burada amaç evi olmayan, dar gelirli vatandaşlarımıza bir şekilde erişebilmek. Aslında 14 ile 16 bindi bu rakam. Ancak gelen talepler üzerinde Cumhurbaşkanımız böyle bir düzenleme yaptı. İstanbul'da yaşamanın zorlukları var. Buradaki kardeşlerimizin geliri fazla olabilir ancak metropolde yaşamanın ekstra zorlukları var. En yüksek 2 artı 1 ev 679 bin lira. 4 ilde İstanbul, İzmir, Antalya ve Bursa ve diğerleri arasında yüzde 10'lık bir fiyat farkı var. En yüksek üç artı bir ev 950 bin lira. Şırnak'ta 608 bin lira, İstanbul'da ise 679 bin lira bedel ile alacak. Evlerin hepsinin standartı aynı. Ege Bölgesi'nde oranın yöresel taşını kullanıyoruz. Yahut Mardin'de balkon daha çok ihtiyaçtır gibi. Bölgesel değişiklikler bölgenin ihtiyaçlarına göre belirleniyor. Kalite 81 ilin hepsinde aynı olacak." dedi.

İŞTE TOKİ'NİN ÖRNEK DAİRELERİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal konut açıklaması sonrasında TOKİ'nin yaptığı örnek bir daire görüntülendi.

İŞTE TOKİNİN ÖRNEK DAİRELERİ

UZUN VE GENİŞ KORİDOR

VATANDAŞLAR İÇİN AYRINTILAR DÜŞÜNÜLDÜ

,

ANAHTAR TESLİM DAİRELER

Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor!

İŞTE ÖRNEK TOKİ DAİRESİNDEN GÖRÜNTÜLER

İŞTE ÖRNEK TOKİ DAİRESİNDEN GÖRÜNTÜLER

İŞTE ÖRNEK TOKİ DAİRESİNDEN GÖRÜNTÜLER