Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sözleşmeli er olarak istihdam ettirilen sözleşmeli erlerin, kanular gereğince atama hakları bulunmaktadır. 

Askerlik hayatlarına memur oalrak devam emeleri için aranan şartlardan biri de 7 yıl görev yapmak. Fakat bu süreyi dolduran, atılmayan, istifa etmeyen askerlere 6191 sayılı kanuna göre memuriyet kadrosuna geçme haklarına ilişkin sürec içersinde herhangi bir çalışma başlatılmadı.

Sözleşmeli Er Nasıl Olunur? 2023 Başvuru Şartları Er Alımı YENİ ALIM -  Polatlı Postası

SÖZLEŞMELİ ERLERİN İSTİHDAMINA DAİR YÖNETMELİK

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sözleşmeli er olarak istihdam ettirilen sözleşmeli erlerin tama hakları için yöentmelikte bazı maddelerde şunlar yer alıyor:

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; sözleşmeli erbaş ve er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanlardan, nitelik belgesi olumlu olup talepte bulunanların kamu kurum ve kuruluşlarındaki boş kadro ve pozisyonlara atanmalarına ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik sözleşmeli erbaş veya er olarak en az yedi hizmet yılını doldurarak ayrılanların;

a) 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I) sayılı cetvelde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, (II) sayılı cetvelde yer alan özel bütçeli idareler, (III) sayılı cetvelde yer alan düzenleyici ve denetleyici kurumlar ve (IV) sayılı cetvelde yer alan sosyal güvenlik kurumları ile bunlara bağlı döner sermayeli kuruluşlar, özel kanunlarla veya Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle kurulan diğer idareler ile hizmetlerini genel bütçenin transfer tertiplerinden yardım alarak yürüten kamu kurum ve kuruluşlarında,

b) İştirakler hariç olmak üzere, kamu iktisadî teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları ile müesseselerinde,

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

c) İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları ile bunların üyesi olduğu mahallî idare birliklerinde,

10/3/2011 tarihli ve 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında memur, sözleşmeli personel ve sürekli işçi olarak istihdamlarını kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 10/3/2011 tarihli ve 6191 sayılı Sözleşmeli Erbaş ve Er Kanununun ek 1 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Bakanlık: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını,

b) Başvuru listesi: İstihdam hakkından yararlanmak amacıyla talepte bulunan ve nitelik belgesi olumlu olan tüm sözleşmeli erbaş ve erlerin bilgilerini içeren, ilgisine göre Millî Savunma Bakanlığı veya İçişleri Bakanlığınca oluşturulan listeyi,

c) Hizmet belgesi: 6191 sayılı Kanun kapsamında istihdam edilen sözleşmeli erbaş ve erler için düzenlenecek, mesleki safahat durumunu gösteren ve Ek-2’de örneği bulunan belgeyi,

ç) İlgili kurum ve kuruluş: Bu Yönetmelik kapsamında personel istihdam etmek isteyen kamu kurum ve kuruluşlarını,

d) Kuvvet komutanlıkları: Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığını,

e) Nitelik belgesi: Sözleşmeli erbaş ve erlerden kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadro ve pozisyonlarına geçmeye istekli olanlar hakkında personelin sıralı üç amiri tarafından hazırlanan ve asgari bağımsız alay/tugay komutanı veya eşidi birlik komutanı/kurum amiri tarafından onaylanan ve Ek-1’de örneği bulunan belgeyi,

f) Sözleşmeli erbaş ve er: 6191 sayılı Kanuna göre sözleşmeli olarak istihdam edilen çavuş, onbaşı ve erleri, ifade eder.

Resmi Gazete tarafından yayınlanıp kamuoyuna sunulmasına rağmen sözleşmeli erlerin memur olarak istihdam ettirilmeleri için henüz somut adımlar atılmadı. 

SÖZLEŞMELİ ERLERE MEMURİYET HAKKI VEİLECEK Mİ?

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sözleşmeli er olarak istihdam ettirilen sözleşmeli erlerin, kanular gereğince atama hakları bulunmasına rağmen henüz bir çalışma başlatılmadı. 

Askerler ile ilgili yeni düzenleme Meclis'e geliyor! Er ve erbaşlar... -  Gündem Haberleri

PEKİ 6191 SAYILI KANUN SÖZLEŞMELİ ERLER İÇİN NE DİYOR?

MADDE 4 – (1) Sözleşmeli er adayları, ön sözleşme yapılarak askerî eğitime alınır. Askerî eğitimi başarı ile tamamlayanlarla, dört yıldan fazla olmamak kaydıyla en az üç yıllık sözleşme yapılır. Müteakip sözleşmeler, bir yıldan az üç yıldan fazla olmamak şartıyla azamî yirmidokuz yaşın bitirildiği yılın aralık ayı sonuna kadar uzatılabilir.

3 bin lira maaşla sözleşmeli er

2- Sıkıyönetim, seferberlik, savaş veya terörle mücadeleden kaynaklanan zorunlu hâllerde ihtiyaç duyulanların sözleşme süreleri, talebe ve yaş haddine bakılmaksızın Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı veya Sahil Güvenlik Komutanının istemi üzerine ve durumun devamı müddetince, Genelkurmay Başkanının onayı ile uzatılabilir.

MSB 2023/4 sözleşmeli er alım ilanı yayınladı! Nasıl başvuru yapılır? -  Haber 7 MEMUR

3- Sözleşmeli erbaş ve erler ile sözleşmeli er adayları, asker kişi sayılırlar. Sözleşmeli erbaşlar, muvazzaflık hizmetinde olan emsal rütbedeki erbaşların üstü, emsal rütbedeki uzman erbaşların astıdır. Sözleşmeli erbaşlar hakkında rütbenin geri alınması feri cezası uygulanmaz.

Son Dakika: Sözleşmeli er başvuru ekranı erişime açıldı! MSB Kara  Kuvvetleri 2021 sözleşmeli er başvuruları başladı, başvuru şartları  açıklandı! - Son Dakika Haberler

(4) Sözleşmeli erbaş ve erler istihdam edildikleri kadro görevleri ile 4/1/1961 tarihli ve 211 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanununda erbaş ve erler için belirtilen görevleri yaparlar. Bu Kanunda hüküm bulunmayan hâllerde sözleşmeli erbaş ve erler hakkında, erbaş ve erlere ilişkin hükümler uygulanır.

Sözleşmeli Er Maaşları 2022 Ne Kadar! Sözleşmeli Er Maaşı Ne Kadar?  Sözleşmeli Er Doğuda ve Suriye'de Kaç TL Maaş Alıyor?

(5) Sözleşmeli erbaş ve erlerin sınıfları, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığınca değiştirilebilir. (6) Sefer görev emirleri, askerlik yükümlülüğünü yerine getirdikleri sınıf, branş ve statüye göre çıkarılır.

MSB Kara Kuvvetleri sözleşmeli er başvuru formu: 2021 KKK sözleşmeli er  başvuru şartları neler? Maaş ve mesai saatleri...