Sözleşmelilere kadro düzenlemesinde yeni bir adım daha atıldı. Düzenlemenin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne ne zaman geleceği belli oldu.

Son gelişmeye göre kanun teklifinin yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacağı öğrenildi. Düzenlemenin yasalaşması sonrasında kamuda kurumlarında çalışan 500 bine yakın sözleşmeli personel kadro sahibi olacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO TEKLİFİ NE ZAMAN MECLİS'TE?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, TRT Haber'in canlı yayınına katılarak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akbaşoğlu, yasa teklifinin yarın öğle sonrasında TBMM'ye sunulacağı bilgisini duyurdu.

SÖZLEŞMELİYE KADRO DÜZENLEMESİNDEN KİMLER YARARLANACAK?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesinden kimler yararlanacak? sorusu merak konusu oldu. Bunun için kamuda 3 yıl çalışmış olma şartı ve 1 yıl da aday memurluk aşaması söz konusu olacak.

KİMLER KADRO SAHİBİ OLACAK?

Sözleşmeliye kadro düzenlemesiyle kimler kadroya kavuşacak? Düzenlemenin yasalaşmasıyla kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde çalışanlar kadroya sahip olabilecek.

KAÇ KİŞİ KADROYA GEÇECEK?

Düzenleme sonucunda 4/B maddesi kapsamında olanlar, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan sözleşmeli personel ile belediyelerde çalışan yaklaşık 197 bin kişi kadro hakkı kazanacak.

ÖĞRETMEN, SAĞLIKÇI VE DİN GÖREVLİSİ DE YARARLANACAK

Düzenleme sornasında 230 bine yakın sözleşmeli öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisi de kadro hakkı elde edecek.

Bakan Bayraktar duyurdu! Doğalgaz ve elektriğe zam yapılacak mı? Bakan Bayraktar duyurdu! Doğalgaz ve elektriğe zam yapılacak mı?

SÖZLEŞMELİ PERSONEL KADROYA GEÇİNCE NE OLACAK?

- Sözleşmeli personel, kadroya geçtikten sonra görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına katılma hakkı elde edebilecek. 

- Tayin hakkıyla ilgili olarak eş durumu mazereti için diğer eşin de kamu personeli olma şartı aranmayacak.

- Kullanılmayan izinler bir sonraki yıla devrolabilecek.

Kadroya geçildiğinde kamu görevlilerinin tüm hakları sözleşmelilere de verilecek. Böylece kamuda kadrolar arası farklılıklar ortadan kalkacak.

SÖZLEŞMELİYE KADRO DÜZENLEMESİ NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Kamuda sözleşmeli olarak çalışan binlerce personelin merak ve heyecan içinde beklediği düzenlemenin bu ay içinde yasalaşacağı tahmin ediliyor.