Pazar günü Kadıköy'de gerçekleştirilen eylem öncesi Haberlisin Tv'ye konuşan Staj Sigortası Mağdurları (SSM) Derneği Sakarya Şube Başkanı Canan Küsmez, “Hükümet bizi ne kadar görürse biz de onu o kadar göreceğiz. Çöz stajı al oyu diyoruz” dedi.

Küsmez, “Ülkemizde staj sigortası mağduriyeti yaşayan çok fazla insan var. Her gün staj mağdurları beni arıyorlar. Sakarya’da bu oluşuma tek başıma başladım. Milletvekillerine gittim. Siyasi partileri, odaları, basın kuruluşlarını ziyaret ettim. Derneğimizin ismi duyuldukça mağdurlar beni aramaya başladı. Ben de hepsini bir araya toplama kararı aldım. Fabrikalarda çalışan o kadar fazla staj mağduru var ki! Her gün bir tanesi beni arıyor. Güzel bir oluşum içerisindeyiz, her gün de giderek büyüyoruz” ifadelerini kullandı.

“GURUR DUYUYORUM”

“Çok güzel şeyler olacağına inanıyorum” diyen Canan Küsmez, “Öncelikle EYT’li kardeşlerimizi kutluyorum. Çok güzel, örnek bir hareket gösterdiler. İnşallah yasa da yakında meclise gelecek. Biz de o yasanın içinde olmak isterdik. Şu an sosyal medyada çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Attığımız tweetler bir milyonun üzerinde. Sosyal medyada sanal mitingler yapıyoruz. O kadar örgütlü bir kitle oluştu ki ben çok gurur duyuyorum. Staj mağduru olduğum için bile gurur duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

“STAJ LOADİNG ZAMANI”

Canan Küsmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben 2 yıl staj yaptım, staj yaparken okuldan bize sigorta kartı verildi. O dönemde okul müdürlerimiz, hocalarımız ‘o kadar şanslısınız ki’ dediler. Şimdi maalesef şanslı değil, mağdur olduğumuzu anlıyorum. Bir de şunu düşünüyorum; staja gönderdiniz tamam da beni niye sigortalı yaptınız? Ben zaten babamdan faydalanıyordum o zaman. Yani yapmasaydınız şu an biz mağdur değildik. Yanlış politikalar bunlar. Hükümet bizi ne kadar görürse biz de onu o kadar göreceğiz. Çöz stajı al oyu diyoruz. Artık staj loading zamanı” şeklinde konuştu.

“HÜKÜMETİN İŞİNE GELMİYOR”

Sözlerine “Biz mağduriyet yaşadık ama gelecek nesil yaşamasın diye uğraş veriyoruz” diyerek devam eden Küsmez, “Nasıl EYT’li kardeşlerimiz örgütlendi biz de bu aynı şeyi yaparak inşallah hakkımızı söke söke alacağız. Bizim için de bir yasanın çıkmasını bekliyoruz. O kadar çok kamuoyu baskısı var, muhalefet baskısı var, medya baskısı var, vekillerin baskısı var. Artık olmasını bekliyoruz, başka bir şey beklemiyoruz. Her gün televizyonda staj konuşuluyor. Biz bunları önceden hiç duymuyorduk. Meslek liselerinde, çıraklık eğitim merkezlerinde okuyan öğrencilerimiz var. Bunlar staj yapıyorlar, eğitim görüyorlar. Yani tamam biz mağdur olduk, onlar mağdur olmasınlar” ifadelerini kullandı.

“GÜCÜMÜZÜ GÖSTERECEĞİZ”

Küsmez, “Biz bekliyoruz, beklemeye de devam ediyoruz. İyi hayat hakkın her zaman mücadele ettiğin gücün kadardır. Mücadeleyi ne kadar çok edersen, örgütlenirsen… Kazanacağız, hakkımızı söke söke alacağız. Biz başka bir şey düşünmüyoruz. Staj Mağdurları için bir şey yapılmazsa önümüzde sandık var, sandıkta göstereceğiz gücümüzü. Oy potansiyeli çok yüksek bir kitleyiz. 2 milyon staj mağduru var diyoruz ama bunların aileleriyle birlikte 6-7 milyonluk bir kitle oluyoruz. Hükümetin bizi görmesi gerekiyor. Hükümet bizi görmezse, bizde onu görmeyeceğiz. Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bize önce kursiyer, sonra bursiyer, en son da öğrenci dedi. Yani düşünüyorum acaba bize hangi yakıştırmayı yapacak? Ben hala okuldan mezun olamadım, onun öğrenci demesine göre. Madem beni öğrenci görüyorsun, staj yaptırdın ve bana kart verdin niye sigortamı başlangıç yapmıyorsun?” şeklinde konuştu.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

“EN GÜZEL KAYNAK”

Küsmez, “Aslında devletin kasasına en güzel kaynak staj mağdurları. Şöyle ki doktora, avukata borçlanma hakkı düzenliyorlar. Biz öyle istemiyoruz. Sen benim staj sigortamı başlangıç yap, ben yaptığım stajı borçlanayım, para vereyim. Ben senden para istemiyorum. En güçlü kaynak staj mağdurları. Devlet bunu nasıl göz ardı ediyor. Ben bunu anlamıyorum” ifadelerini kullandı.