TBMM gündeminden düşmeyen Staj ve Çıraklık konusu çzöüme kavuşuyor !

İstanbul Kadıköy'de Staj ve Çıraklık mağdurları haklarını arıyor. Konunun Meclis'te görüşülmesini isteyen mağdular çıraklık döneminde çalıştıkları günlerin sigortaya dahil edilmesini istiyor.

Bu dönemde sigorta başlangıcı sayılmamasının ardından haklarını arayan ve emekli olamayan binlerce kişi seslerini duyurmak için imza kampanyası başlattı.

İstanbul Staj ve Çıraklık Kültür Dayanışma Derneği’nin organize ettiği etkinlikte, mağdurlar Kadıköy’de stant açarak sorunlarını dile getirdi.

Dernek Başkanı Selçuk Aydın, yaptığı açıklamada, 1987 yılında çıkarılan 3308 sayılı kanuna göre staj ve çıraklara sigorta başlangıcı yapıldığını ancak bu başlangıcın uzun vadeli olmadığını söyledi. Bundan dolayı emekli olamayan staj ve çırakların, EYT (Erken Emeklilik Hakkı) mağdurları gibi haklarından faydalanamayacağını ifade etti. Aydın, amaçlarının staj ve çıraklık dönemlerinin başlangıçlarının kabul edilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.

KONU CUMHURBAŞKANLıĞINA KADAR GİDECEK

Türkiye genelinde 16 ilde benzer derneklerin kurulduğunu ve federasyonlaşma sürecinin devam ettiğini belirten Aydın, TBMM’de bir ay önce yaklaşık 30 milletvekiliyle görüşme halinde oldkların açıkladı. Bu görüşmelerde milletvekillerinin ve genel başkan yardımcılarının kendilerine destek sözü verdiğini ve en kısa sürede çözüm odaklı adımlar atılacağını aktardı. Aydın, sorunun çözümünün en son noktasının Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti ve sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması için Cumhurbaşkanı’nın adım atmasını beklediklerini dile getirdi.

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!