EYT sorununa ilişkin çözüm getirildi ancak stajla ilgili bir çalışma olmadığı gibi sessiz kalınarak konunun üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Staj ye  çıraklar azımsanmayacak kadar az bir topluluk değildir. Birçok ilde kendi gruplarını kurdu, büyüdü ve hakkını almadan da susacak gibi durmuyor. Meclis bugün kapanacak ve staj mağdurlarıyla ilgili bir çalışma yapılmadı. "Kim yanımızdaysa onun yanındayız.  Staj mağdurunun partisi yok." diyen mağdurlar yaşadıkları haksızlığa kim çözüm getirirse o partinin yanında olduklarının altını çizdi. 

Onlar küçük yaşlarda çalışmaya başlamış emekçi stajyer ve çıraklardır. Mağdurlar, devlet tarafından tam zamanlı işe yerleştirilmedik mi, Elimize SGK kartı vermediniz mi, Şimdi bu niye sayılmıyor? diyerek tepki gösterdi. 

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Stajyer ve çıraklar 11-17 yaşlarda birçok hizmet sektöründe çalışmış, alın teri dökmüş, aileleriyle birlikte kandırılmış geçmişin ucuz işçi çocukları bugünün yetişkinleridir. Şimdi onlar diyor ki: SSK ile ilk tescil tarihi başlangıç sayılsın.

"STAJ MAĞDURLARINA DESTEK VERİRİZ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı görüşmede Cumhur İttifakı'nı staj konusunda ortak çalışmaya davet etti. 

Özel, Meclis'in kapanmasına 4 gün kaldığını hatırlatarak gerektiği takdirde milletvekilleri olarak gece gündüz çalışacaklarının altını çizdi.  Seçime kısa bir süre kala hükümetin staj konusunda adım atması çağrısında bulundu.