Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı

Üniversite, çıraklık okulu ve meslek liselerinde okurken zorunlu staj sürecinde çalışmalarına rağmen sadece sağlık sigortaları yatırıldığı için aktif çalışmaları emekliliğe başlangıç sayılmayan yüzbinlerce mağdur hak mücadelesi veriyor. Mağdurlar seslerini duyarabilmek adına sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor. Bunun yanı sıra seçime kısa bir süre kala birçok siyasi partiden staj mağdurlarına destek gelmeye devam ediyor. 

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta Meclis konuşmasında staj mağdurları konusuna değindi. Staj'da ciddi bir haksızlığın söz konusu olduğunu söyleyen Usta yaşanılan soruna nasıl bir çözüm bulabileğini konuşmak gerektiğine ilişkin ifadeler kullandı. 

Ardından şu söylemlere yer verrdi:

"Bu toplumda staj mağdurlarıyla ilgili ciddi bir sorun var. AK Parti dışında (muhtemelen) bütün siyasi partilerin gündeminde staj mağdurları var. Bu konu gündeme getiriliyor, insanlar haksızlık yaşamış ve Meclis'te çözülemiyor. Başka ne yapabiliriz? Kanun teklifi veriyoruz. Kanun teklifini gündeme almıyorlar. Bu sorun çözülemediğiine göre ciddi bir sorun var demektir. O zaman gelin bir konuşalım." ifadelerini kullandı.