Uzun süredir çözülmesi bekleyen ve çalışanların en büyük sorunlarndan biri haline geşen staj süresinin emeklilikte sayılmasıyla ilgi yeni bir haber geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti'den bazı MKYK üyeleri, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla milletvekilleri, Devlet Su İşleri Misafirhanesi'nde düzenlenen "2023'e Doğru Şehir Buluşmaları Aydın" başlıklı toplantıda ulusal ve yerel basın temsilcileriyle bir araya geldi.

DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

STAJ SÜRESİNİN EMEKLİLİK SÜRECİ KAPSAMINA ALINMASI

Bakan Vedat Bilgin, gazetecilerin "staj süresinin emeklilik kapsamına alınmasına ilişkin çalışma olup olmadığı" yönündeki sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Biliyorsunuz stajda sağlık sigortası yapılıyor ama emeklilik sigortası yapılmıyor. Çok eski bir düzenleme. Bu konunun yeniden ele alınması gerekiyor. Ben bu konuda bir çalışma yaptırıyorum. Bunun sonuçları ne olur? Bu EYT kapsamında da bunu değerlendirmek gerekir çünkü. EYT çalışmamız tamamlandığı zaman o dosyamız bittiği zaman bu soru da aydınlanmış olur. Bu sorunun yanıtı da orada vermiş olacağız."