Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor? Memur öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ne istiyor?

Yeni yılda milyonlarca EYT'linin sorunları çözüme kavuşurken ilk maaşları Nisan ayında hesaplara yattı. Staj ve çıraklık mağdurları konusunda net bir açıklama yapılmazken Twitter, Facebook ve diğer sosyal medya mecralarında seslerini duyurmaya çalışan bir milyona aşkın staj mağduru, 99 öncesi staj sigortası haklarının verilmesini ve RYT kapsamına dahil edilmeyi talep ediyorlar. 

Staj mağdurlarını sevindirecek haber

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT kapsamına dahil edilmeyen esnaf ve sanatkarların müjdeli haber beklediğini açıkladı. 

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu düzenlemeden yararlanamayan esnaf ve sanatkarın beklentilerinin karşılanması, emeklilik hakkı kazananlara eşit haklara sahip olması ve staj mağdurlarının önünün açılması çağrısında bulundu.

EYT düzenlemesinden faydalanmak istediğini ifade eden Palandöken, "Artık bu konuda müjdeli bir haber verilmesini dört gözle bekliyoruz. Verilecek müjdeli haber, özellikle norm birliğinde eşitliğin sağlanması, çalışma hayatında verilen emeklerin karşılığının alınması bakımından çok önemli" ifadelerini kullandı.

Palandöken, şunları kaydetti:

"Sosyal Güvenlik Kurumu, Bağ-Kur'lu, SSK'lı ve Emekli Sandığına tabi tüm çalışanların sorunlarının birlikte çözülebileceği bir yer. Ancak norm birliği olmadığı için SSK'lı çalışanlar 7 bin 200 prim günü ile emekli olurken Bağ-Kur'lu esnaf ve sanatkarlar 9 bin prim gününde emekli oluyor. Norm birliği sağlanarak tüm çalışanlar eşit zamanda, eşit şartlarda ve eşit ücretle emekli olabilmeli. Öte yandan staj mağdurlarının sağlık sigortaları devam etmesine rağmen emeklilik sigortalarının yatırılmamasından kaynaklanan sıkıntı sürüyor. Yeni bir düzenleme ile staj mağdurlarının önü açılmalı."