Staj ve çıraklık konusunda sorun 30 yıldır devam etmektedir. Mağduriyetin çözüm için somut bir adım atılmaması hükümete olan güveni de sarstı. Özellikle Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT düzenlemesi kapsamında milyonlarca vatandaşın emeklilik hakkına kavuşup geride stajyer ve çırakların bırakılması büyük bir sorun teşkil etti. 

Seçime çok az bir süre kala muhalefet, staj ve çıraklık mağdurlarının pozitif oyunu toplamış durumda. Her mecrada "Oyum staja" diyen bir kitle söz konusu. Nasıl EYT'liler 24 yıl sonra emekli olduysa tıpkı staj ve çıraklık mağdurları da aynı şekilde emekli olmayı hak ediyor. Bu nedenle adaletsizliği ortadan kaldırmak adına hükümetin çalışmaları varsa bu çalışmalara hız kazandırması gerekiyor. Ya da kesin bir dille staj ve çıraklıkların emekli edileceğini söylemesi. Çünkü mağdurlar kendilerini kandırılmış hissediyor ve adalet duygusunu hissetmek en doğal haklarıdır.  

Şu anki bulundukları durumun farkında olduklarını ve mağduriyetin kimler tarafından yapıldığını farkında olan kitle haklarının inatla verilmemesine çok fazla tepki gösteriyor. Küçük yaşlardan beri ülkesine katkı sunan staj ve çıraklık mağdurları davalarının sonuna kadar peşinden gideceklerini aöyledi. Sergiledikleri duruşun partilerin tutumuna göre şekil olacağını ve hangi parti stajı çıkarırsa o partiye oy verceklerinin altını çizdi. 

3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor 3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor