1999 öncesinde Staj ve Çıraklık adı altında kurumlarda çalışan ve SGK başlangıcı olmayan mağdurlara  ünlü şarkıcıdan destek verdi. Mağdurlarının yanında olduğunu söyleyen şarkıcı vermiş olduğu desteği dile getirdi.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU (@CirakStajFED) / X

KANUN TEKLİFİ VEİLDİ! GÖZLER MECLİS'TE

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan TBMM'ye 1999 öncesinde Staj ve Çıraklık adı altında kurumlarda çalışan ve SGK başlangıcı olmayan mağdurların sorunlarının çözüme kavuşturulması için kanun teklifi verdi. Sözünün arkasında olduğunun altını çizen Erbakan, milletvekillerin imzasıyla sunduğu teklifisosyal medya hesabından paylaştı. 

EYT Staj Mağdurları için Umutsuz Bekleyiş Sürüyor! 2. Torba Yasa'dan Staj  ve Çıraklık mağdurlarına müjde çıkacak mı?

Staj ve çıraklık vatandaşların mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük önem teşkil etmektedir. Konunun çözülmesi için birçok partinin milletvekili TBMM'de kanun teklifi sunarken, çoğunluk oylar ile reddedilmesinin ardından vatandaşlar mağdur edildi. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, Staj ve Çıraklar kanunda yapılan değişiklik ile 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

ÇIRAKLIK VE STAJ SİGORTASI MAĞDURLARI | Facebook

ÖZGÜR ÖZEL'DEN MECLİS'E KANUN TEKLİFİ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 1999 öncesinde Staj ve Çıraklık adı altında kurumlarda çalışan ve SGK başlangıcı olmayan mağdurlara destek vermeye devam ediyor. Daha önce yapmış olduğu açıklamalar ile destek vereceğine ilişkin sözler kullanan Özel, Staj ve Çıraklık konusunun çözülmesi için plan bütçe komisyonuna görüşülmek üzere havale etti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel: Grup Başkanlığını fiilen bırakıyorum - BBC  News Türkçe

Özel'in vermiş olduğu teklifte:

MADDE GEREKÇELERİ
Madde 1- Sadece kısa vadeli sigorta kollarına tabi olan çırak, bursiyer, kursiyer ve stajyerlerin uzun vadeli sigorta kolları açısından da sigortalı olarak tanımlanması öngörülmektedir.
Madde 2 - Çıraklık, kursiyerlik ve staj sürelerinin başlangıç tarihlerinin, uzun vadeli sigorta kolları açısından da hizmet ve sigorta başlangıç tarihi sayılması amaçlanmaktadır.
-
Madde 3 Çıraklık, kursiyerlik ve staj sürelerinin uzun vadeli sigorta kolları açısından borçlanılabilmesine ilişkin düzenleme yapılmıştır.
Madde 4- 08.09.1999 tarihinden önce yapılan çıraklık ve staj sürelerinin uzun vadeli sigorta kolları açısından borçlanılabilmesine ve borçlanılan bu sürelerin sigortalılık başlangıç tarihinden önce ise sigortalılık başlangıç tarihinin borçlanılan süre kadar geriye götürülmesine ilişkin düzenleme yapılmıştır.
Madde 5 - Yürürlük maddesidir.
Madde 6-Yürütme maddesidir.

CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu - Bloomberg HT

STAJ VE ÇIRAKLARA ÜNLÜ ŞARKICI'DAN DESTEK! 10 ARALIK'TA KARTAL'DA

1999 öncesinde Staj ve Çıraklık adı altında kurumlarda çalışan ve SGK başlangıcı olmayan mağdurlara ünlü şarkıcı Halil Sezai destek verdi.

Halil Sezai'ye hapis cezası

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Beğenilen şakıcı yaptığı açıklamada, ''Staj ve Çırak mağdurlarının yanındayım. 10 Aralık'ta Kartal'da görüşmek üzere,'' şeklinde açıklama yaptı.