EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı! EMADDER adına 'kademeli emeklilik' TBMM'de yankılandı!

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, staj yaptıkları ve çırak olarak çalıştıkları dönemin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamıyor.

Uzun zamandır birçok mecrada yetkililere seslenen staj ve çıraklık mağdurlarının EYT yasası kapsamına alınmaması vatandaşların mağduriyetinin devam etmesine neden olurken tepkiler de gecikmedi.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Mesleki Eğitim Kanunu kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebiyle "Büyük Ankara Buluşması" adı altında miting düzenleyen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri mağduriyetlerinin çözümü için seslerini birçok platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalışıyor. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, 29 Ocak 2024 Pazartesi günü İstanbul’da Havalimanı Metrosu Kağıthane Gayrettepe Etabı Açılış Töreni’ne katılım sağlayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması esnasında “stajyer, çırak sizinle” diye bağırarak seslerini duyurdular.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programlarını adım adım takip ederken Eskişehir’de gerçekleşen aday tanıtım programında mağduriyetlerini anlattıkları dosyalarını Cumhurbaşkanlığı yakın korumasına teslim ettiler. 

Staj ve çıkarlık sigortası mağdurları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birçok şehirde tertip ettikleri programlarda seslerini duyurarak hazırladıkları mağduriyetlerini gündemde tutacak dosyalarını teslim etmek için sahada da büyük bir çaba sarfediyor.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun sosyal medra hesapları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslerini duyurmak için çaba sarf eden üyelerine teşekkürlerini duyurdu. Federasyonun hesabından yapılan paylaşımda “İstanbul'da açılış töreninde ve Eskişehir’deki programda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a önce 'Staj ve Çıraklık' diye seslerini duyuran akabinde de mektubumuzu ulaştırmayı başaran arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.” İfadeleri yer aldı.