Çin otomobil devinden Türkiye hamlesi: Dönüş yapmayı planlıyor Çin otomobil devinden Türkiye hamlesi: Dönüş yapmayı planlıyor

EYT düzenlemesinin Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından aylar geçti. Ancak kapsama dahil edilmeyen staj ve çıraklık mağdurlarının emeklilik yolundaki mücadelesi devam ediyor. Emeklilik sisteminde haksızlık olduğunu belirten staj ve çıraklık mağdurları çocuk yaşta başladıkları çalışma hayatında staj ve çıraklık sigortasının başlangıç sayılmasını isterken uğradıkları bu haksızlığın bir an önce son bulmasını bekliyor. 

Mevcut ekonomik şartlarda geçim sıkıntısı yaşayan staj ve çıraklık mağdurları sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmaması nedeniyle emekli olamıyor. Uzun yıllarca çalışan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik haklarının resmen gasp edildiğini belirterek adalet istiyor. 

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Bursa Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği ve üyeleri de yaşadıkları mağduriyeti birçok mecrada anlatarak yetkililere seslerini duyurmak için çalışmalar yürütüyor. 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi için ATA İttifakı tarafından Cumhurbaşkanı adayı seçilen ve seçimin ikini turunca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhur İttifakı'nı destekleyen Sinan Oğan ile konuşma şansı bulan Bursa Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği üyesi Yalçın Aytaş, yaşadıkları staj ve çıraklık mağduriyetini anlattı. Oğan'a staj ve çıraklık dosyasını sunan Aytaş, yüz binlerce kişinin mağduriyet yaşadığını belirterek çözüm bulunması için destek talebinde bulundu.

Staj, çıraklık ve kademeli emeklilik mağdurları için yasa teklifi hazırlandı!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın mensuplarına gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Seçim öncesi verilen vaatlerin gerçekleştirileceğini; staj, çıraklık ve kademeli emeklilik mağduriyetlerinin çözüleceğini belirten Kılıç, staj, çıraklık ve kademeli emeklilik mağdurları için yasa teklifi hazırladıklarını duyurdu. 

Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.