DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar DİSK'ten Taksim çağrısı! 1 Mayıs bildirilerini Beşiktaş'ta dağıttılar

EYT kapsamına alınmayan staj ve çıraklık mağdurları, staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte kapsayıcı olmasını talep ediyor. Bunun için Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu altında toplanarak çeşitli etkinlikler düzenleyen mağdurlar, yetkililere çağrıda bulunuyor.

2. torba yasadan kimler faydalanabilecek? 2. torba yasadan kimler faydalanabilecek?

Mesleki eğitim alan meslek lisesi ve çıraklık okulu öğrencilerinin sigorta başlangıçları 3308 sayılı yasa ile yapılıyor. Ancak bu sigortanın emeklilikte başlangıç sayılmaması, staj ve çıraklık yapan öğrencilerin mağdur olmasına neden oluyor. Bu mağduriyeti gidermek için Staj Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu’na bağlı dernekler, TBMM’de milletvekilleriyle görüşerek sorunlarını anlatıyor. Dernekler, emeklilik hakkı için staj ve çıraklık sürelerinin de sayılmasını talep ediyor.

Kocaeli staj ve çıraklık mağdurlarından AK Parti'ye ziyaret! Kocaeli staj ve çıraklık mağdurlarından AK Parti'ye ziyaret!

Milletvekili Arınç, 3308 numaralı yasanın değişmesi için destek verdi!

Son olarak Kocaeli ve Manisa Staj Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği temsilcileri, AK Parti 28. Dönem Manisa milletvekili Ahmet Mücahit Arınç ile bir araya gelip desteğini istediler. Konu ile ilgili açıklama yapan Manisa Staj Çıraklık Sigortası Mağdurları Derneği Başkanı Ferdi Ay, konuyla ilgili şunları söyledi: ”Mecliste sayın vekilimiz Ahmet Mücahit Arınç’ın derneğimize yaklaşımı çok güzel olmuştur. Kendisi 3308 nolu yasanın değişmesi için bizlere destek verdiğini açıklamıştır.” 
Başkan Ay, Manisalı AK Parti, MHP ve diğer tüm partililerden aynı desteği beklediklerini söyledi.