1999 öncesinde mesleki deneyim kazanmak amacı ile kurumlara staj ve çırak adı altında giren vatandaşlar mağduriyet ile karşı karşıya kadlı. Buna göre iş yerlerine Türkiye'nin ara eleman açığını kapatmak için giren kişiler 4a tescil tarihi SGK başlangıcı sayılmadı.

Yerel seçim öncesi uğradıkları haksızlığın ortadan kaldırılması için mücadelelerine devam eden Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları geçtiğimiz en son Ankara Anıtpark'ta buluşmuş ve taleplerini yinelemişti. 

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, "Mesleki Eğitim Kanunu" kapsamındaki sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebiyle İstanbul'da birkez daha bir araya gelerek miting düzenleyeceğini duyurdu.

Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır Alper Özüpak: İktidar yada muhalefet emeklinin sesini bir an önce duymalıdır

Resim

Yapılan açıklamada şunlar dile getirildi:

"38 yıldır devam eden Staj-Çıraklık Sigortası mağduriyetimizin, hizmete başlama tarihimizin kabulü ile son bulması için verdiğimiz mücadelede ve yürüdüğümüz bu doğru yolda yine sahalardayız. 
18 Şubat 2024 Pazar Saat 12.00-15.00 arasında Kartal'da Büyük İstanbul Mitingi düzenliyoruz. Biliyoruz ki haklı davalar her zaman kazanır. Birlikteliğimizin verdiği güçle, cesaretle hiç yılmadan ve mücadeleyi bırakmadan hep birlikte bu davayı kazanacağız. Yine hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm mağdur kardeşlerimizi bekliyoruz."