1999 öncesinde kurumara mesleki deneyim elde etmek amacıyla giren ve 4a tescil işe başlangıç tarihi SGK'dan sayılmayan staj ve çıraklık mağdurları Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının dışında kalarak mağdur eildi. 

Staj ve çıraklık mağdurları mitingde buluştu - Busabah Malatya

Paranın Tanımı ve Para Nedir | Sigma

1999 öncesinde kurumlada staj ve çıraklık adı altında çalışan fakat stajer gibi değil işçi gibi çalıştırılan vatandaşların staj sürelerinin 4a tescil başlangıç tarihi sayılmaması kamuoyunda büyük tepkilere sebep oldu. 

Staj ve çıraklık EYT kapsamına dahil edilecek mi? Flaş gelişmeyi  duyurdular: Yarın saat 12'de… - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet  Finans Haber

Staj ve çıraklık mesleki deneyim elde etmek isteyen ve Türkiye'nin ara eleman açığını çözmek için 1999 öncesinde deneyim elde etmek için mağdurlar çeşitli kurumlara girdi. Ancak stajer gibi  değil işçi gibi ve haftanın neredeyse her günü işe giden ve dönemin patronları tarafından her işi yaptırılan mağdurların 4a tescil işe başlangıç tarihi SGK'ya dahil olmadı. 

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARINDAN AK PARTİ'YE ZİYARET

1999 öncesinde kurumlada staj ve çıraklık adı altında çalışan fakat stajer gibi değil işçi gibi çalıştırılan vatandaşların staj sürelerinin 4a tescil başlangıç tarihi sayılmayan vatandaşlar Van Ak Parti Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu'na ziyarette bulundu. Türkmenoğlu ile yaşanılan mağduriyet ile ilgili istişare yapan vatandaşlar şu açıklamada bulundu:

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Çok saygı değerli Van Ak Parti milletvekilimiz Kayhan Türkmenoğlu bizleri makamında ağırladı. Mağduriyetimizi dinledi. Destek vereceklerini beyan etti. Kendilerine teşekkür ediyoruz.'' şeklinde açıklama yapıldı. 

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI GÖZÜNÜ HÜKÜMETE ÇEVİRDİ! BORÇLANMA ÇIKACAK MI?

Hükümet mağduriyetin çözümü için harekete geçti. 1999 öncesinde staj ve çıraklık adı altında çalışan vatandaşlar için Meclis gündeminde olan yeni kanun, 1999 öncesi için önemli değişiklikler içereceği belirtildi. Diğer yandan mağdurlar gözlerini hükümete çevirdi.

CHP'DEN STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI İÇİN ADALET ÇAĞRISI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca staj ev çıraklık mağdurları için adalet çağrısında bulundu. Mağduriyetin giderilmesi gerektiğinin altını çizen Biçer, ''Staj mağdurları ADALET istiyor! Maaşı yatmış, hem öğrenmiş hem çalışarak emek vermiş, SGK tescili yapılmış staj ve çıraklık mağdurlarının kapsam dışında bırakılmasını sosyal devlet kabul etmez. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Mağdurlar yakanızı bırakmaz! şeklinde açıklama yaptı. 

Staj mağdurları ADALET istiyor!

Maaşı yatmış, hem öğrenmiş hem çalışarak emek vermiş, SGK tescili yapılmış staj ve çıraklık mağdurlarının kapsam dışında bırakılmasını sosyal devlet kabul etmez.

Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.

Mağdurlar yakanızı bırakmaz!…

— Gülizar Biçer Karaca (@GulizarBicer) January 13, 2024