Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken uzun zamandır emeklilik için mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları zor günler geçirirken emeklilik haklarının verilmesiyle bir nebze de olsa rahatlamayı bekliyor. 

Depremlerin ardından 10 ilde büyük yıkımlar yaşanırken 45 bini aşkın kişi de hayatını kaybetti. Hayatta kalan vatandaşlar hayatlarını tekrar kurmak için mücadele ediyor. 

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Deprem bölgesindeki vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stayjer ve çırak kaydı ile sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını karşıladıkları takdirde yaş şartı aranmadan emekli olabilmek için mücadele ederken yaşanan depremlerin ardından bir kez daha maddi sıkıntı yaşadı. 

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve depremin yaralarını daha çabuk sarmak için emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.

Twitter'da yaptıkları etkinliklerle iktidara ve muhalefete seslenen staj ve çıraklık mağdurları emeklilik yoksa oy da yok diyerek emekliliklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyor. Emeklilik şartlarını tamamlamış ancak SGK girişi, madde değişikliği gibi çeşitli nedenlerle emekliliklerinin önünde engel bulunan bu mağdur kitlelerin seçim öncesi kazanılmış haklarına kavuşması bekleniyor.