Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu! Mülakatsız atama ile staj ve çıraklık mağdurları sosyal medyada çok konuşuldu!

EYT düzenlemesinin 3 Mart 2023 tarihinde yasalaşarak yürürlüğe girmesinin ardından geride EYT staj çıraklık mağduriyet bırakılmıştı. Staj mağdurlarının gerek meydanlarda gerekse sosyal medyadaki tüm çabaları emekli olabilmek için. Ancak Bakan Bilgin staj mağdurlarının beklediği müjdeli haberi vermedi. Bu nedenle Twitter, Facebook üzerinden yeniden tartışmalar başladı. 

EYT STAJ ÇIRAKLIK MAĞDURİYETİ İÇİN AÇIKLAMA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT staj ve çıraklık mağduriyeti hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Bilgin  “Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız. Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın” şeklinde konuştu.

BAKAN BİLGİN'E TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Bakan Bilgin'in stajyer ve çıraklarla ilgili yaptığı açıklamalarının ardından sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, "Vedat Bilgin istifa" paylaşımları yaptı.  Staj mağdurları, yaşadıkları sorunun seçimlerden önce çözülmemesi halinde, haklarını vereceklerini vaadeden CHP'ye oy atacaklarını belirtti.