Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından gözler  staj çıraklık mağduriyetine çevrildi.  Staj ve çıraklık düzenlemesi çıkacak mı? sorusu milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. 

Torba yasasında staj ve çıraklık olacak mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kapıları kapatmıştı. 

Bakan Bilgin: ''Staj mağduru yok''

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in staj ve çıraklık mağduriyeti hakkında, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile staj mağdurlarının ortaya çıktığı" dile getirilerek değerlendirmesi sorulan Bilgin, "Staj mağduru, kavramı doğru değil, staj mağduru yok. Çünkü prim yatırmayanlar, prim yatırmadan emekli olabilir mi? Patronları kim? Kendi adlarına sigorta primini yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Staj bir eğitimdir, kavramları doğru kullanalım." açıklamasında bulunması vatandaşların tepkisini çekti. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek CHP Genel Başkanı Özgür Özel’den Staj mağdurlarına büyük destek

Uzun zamandır emeklilik hakkı için mücadele eden staj ve çıraklık mağdurları gözünü pazartesi gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'na çevirdi.

Küçük yaşlardan iibaren  ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını istiyor.