Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, emeklilik sistemindeki adaletsizliğe karşı mücadelelerini sürdürüyor. Çocuk yaşta çalışmaya başlayan bu kişiler, staj ve çıraklık dönemlerinin sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak 1986 yılında yürürlüğe giren 3308 sayılı Meslek Kanunu'na göre, staj ve çıraklık dönemlerinde prim ödenmediği için emekli olamıyorlar.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları, haklarını almak için yetkililerin bir adım atılmasını bekliyor. Emeklilik sistemindeki haksızlığın ortadan kaldırılması için staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte başlangıç sayılması gerektiğini savunan Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Fedarasyonu da birçok ilde faaliyet gösteren dernekleriyle bu sorunun çözümü için çalışmalarını sürdürüyor.

Staj ve çıraklık mağdurları mücadeleye devam ediyor!

3308 sayılı Kanun ile sigortalı sayılan staj ve çıraklık mağdurları, primleri ödenmediği için sosyal güvenlik haklarından yararlanamamaktadır.

İstanbul Staj ve Sigortası Derneği Başkanı Selçuk Aydın ve Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Keskin, AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Sayın İsmail Erdem ile staj ve çıraklık mağduriyetini ve çözüm yollarını istişare etti.

İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası