Sadece seçim dönemlerinde hatırlandıklarını dile getiren ve hak arayış yolculuklarında birçok basın açıklaması, röportaj, etkinlik düzenleyen staj ve çıraklık sigortası mağdurları Now Tv Ana Haber Bültenine çıkarak seslerini duyurdu.

Resim

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen staj ve çıraklık mağdurları, staj yaptıkları ve çırak olarak çalıştıkları dönemin sigorta başlangıcı sayılmaması nedeniyle EYT’den faydalanamıyor.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve emeklilikte önlerinde bulunan engellerin kaldırılmasını isteyerek yerel seçimler öncesinde emeklilik hakkı kazanmak istiyor. 

Hak arayış yolculuklarında birçok basın açıklaması, röportaj, etkinlik düzenleyen mağdurlar Now Tv Ana Haber Bültenine çıkarak seslerini duyurdu.

Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü Fethi Gürer: 696 sayılı KHK ile belediye taşeron işçileri Belediye şirket işçisine dönüştürüldü

Now Tv'ye röportaj veren staj ve çıraklık mağdurları haklarını aramaya ve seslerini duyurmaya devam ediyor.

Sosyal medya hesabından haberi paylaşan staj ve çıraklık mağdurları; "2014 Yılında toy idik 2018 Yılında ne olduğunu anlamaya çalıştık. 2023 Yılında ise artık her şeyi görebiliyoruz.

Staj ve Çıraklık Sigortası mağduriyeti 37 yıldır devam ediyor. Ülkemizin üreten gücü çıraklar içerisinde büyük saygı duyularak milli duygular ile güvenerek takip ettiğimiz MHP ise son üç dönemdir sadece seçim dönemlerinde bizleri hatırlamaktadır.

Bizler artık vaat olmak istemiyoruz. Vicdanen haklı olduğumuzu bildiğiniz mağduriyetimiz için verilen sözlerin artık tutulma zamanı gelmedi mi?

Staj ve Çıraklık Sigortası Başlangıç tarihinin, SSK Hizmet başlangıcı olarak sayılması için geri sayım bitti ve vaatlere artık karnımız tok.

'Stajı ve Çıraklığı say, oyu al' cümlesinden bile imtina eden kitlemizin artık bırakın oyu, pusulada logoyu görmeye tahammülü kalmadı.

O neden ile diyoruz ki vakit varken üç dönemdir süren vaatler, bu yasama döneminde haklarımızı veren bir yasa ile gerçeğe dönsün."