Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın  EYT staj ve çıraklık mağdurları için  "Onları da aradan çıkaralım" dediği öne sürüldü. Kısa bir aradan sonra Meclis'in yeniden açılacak. Gündemi EYT yasası ve maaş konusu olmasına rağmen staj ve çıraklık için hangi çalışmaların yapılacağı ise merak edilmeye başlandı. 8 Eylül 1999 öncesi EYT staj çıraklık sigortası bulunanların sayısı 1 milyonu aşıyor. Peki , Staj ve çıraklık bugün ne oldu son gelişmeler neler? İşte son dakika staj haberleri...

"ONLARI DA ARADAN ÇIKARALIM" 

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, EYT staj çıraklık konusunu da gündeme aldığı söyleniyor. Erdoğan'ın, "Onları da aradan çıkaralım" dediği ifade edildi.

Herkesin de bildiği gibi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çıraklık ve staj için " "Staj mağdurları mağdur değildir. Yani onlar o kavramı kullanamazlar. Çünkü onları mağdur eden bir şey yok. Ortada iş akdi yok. 'Staj da sayılsın' diyorlar böyle bir şey yapamayız. Milletin parasını imkânlarını biz bu şekilde dağıtamayız. Prim 'patronun kim' diye soruyor. O gün senin için prim yatırması gerekirken yatırmamış olan ya da eksik yatıran patronun kim, yok öyle bir şey" dedi. 

Eğitim çerçevesinde olduğunu ve sigorta başlangıcı sayılmasının söz konusu olmayacağını canlı yayında ifade etmişti. Erdoğan'ın umutlandıran açıklamasından sonra gözler 21 şubat tarihinde açılacak meclis gündemine çevrildi. 

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!