EYT'nin Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girmesinin ardından birçok vatandaş emeklilik hakkı elde etti. Ancak erken yaşta işyerlerinde staj adı altında ağır işlerde çalıştırılan mağdurlar EYT kapsamına giremediler. Staj ve çıraklık mağdurlarının söz konusu durumuna bir çözüm getirilecek mi, torba yasadan geçecek mi?

EYT düzenlemesinin torba yasadan geçmesiyle birlikte milyonlarca vatandaş erken emekli olmaya hak kazanırken staj ve çıraklık mağdurları haklarını kazanmak için hala mücadele ediyor.

En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Bakan'dan EYT, emekli zammı ve Bağ-Kur primi açıklaması En düşük memur maaşı ne kadar olacak? Bakan'dan EYT, emekli zammı ve Bağ-Kur primi açıklaması

Peki staj ve çıraklık mağdurları torba yasadan geçecek mi?

Yeni Torba Yasası'nda staj ve çıraklık sigortası bulunmasa dahi, yerel seçimler öncesinde EYT kapsamı dışında kalan vatandaşlar için de bir iyileştirme yapılması öngörülüyor. Böylece staj ve çıraklık mağdurlarıda, emeklilik haklarından faydalanabilecek ve mağduriyetleri giderilecek.

Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

Emeklilere bir ikramiye daha geliyor: İktidar ortağı resmen duyurdu Emeklilere bir ikramiye daha geliyor: İktidar ortağı resmen duyurdu

Yeni düzenlemenin ne zaman hayata geçirileceği konusu henüz belli değil. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmasa da durumun olumlu yönde değerlendirileceği öngörülüyor.