İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı İstanbul Valisi Davut Gül: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı

EYT düzenlemesinde yaş sınırı olmayacağı açıklandı. Ancak stajyer ve çıraklıklar çıkacak düzenlemeye dahil edilmedi. Bir kesimin mağduriyeti giderilirken diğer kesimin mağduriyeti görmezden geliniyor. Daha küçük yaşta, yaşıtları oyun oynarken onlar ekmek parası kazanmak için çalışan staj mağdurları haklarına kavuşmak istiyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stajyer ve çırak kaydı bulunanlar sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını karşıladıkları takdirde yaş şartı aranmadan emekli olabilmek istiyorlar.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve EYT düzenlemesi kapsamından yararlanmayı istiyorlar. 

Çırak ve stajyeler SGK’ye kayıtlı iken çalıştıklarını ve Sigorta Sicil Kaydı belgesinde “ilk işe giriş tarihi” ifadesinin açık bir şekilde yer aldığını belirterek stajyer ve çıraklar için de borçlanma hakkı istiyor.