Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ederken uzun zamandır emeklilik için mücadele eden EYT, staj ve çıraklık ile 2000 sonrası SGK mağdurları zor günler geçirirken emeklilik haklarının verilmesiyle bir nebze de olsa rahatlamayı bekliyor. 

Halihazırda ekonomik durumda geçinmek için zorluk yaşayan mağdurlar deprem felaketi ve beraberinde gelen olaylar nedeniyle maddi sıkıntı yaşamaya devam ediyor. 

EYT'LİLER BİR KEZ DAHA MAĞDUR OLMAK İSTEMİYOR!

Uzun süredir ülke gündeminde olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinde prim şartının olması EYT'lilerin tepkisini çekmişti. Uzun süren mücadeleler sonucunda kazanılmış haklarına kavuşan EYT'liler emekli olmak için önlerinde bir engel daha olmasına karşı çıkarak mücadele etmeye devam ediyor. 10 ili etkileyen depremle birlikte birçok sorunla karşılaşan deprem bölgesinde yaşayan EYT mağdurları, bu zorlu günlerde bir nebze olsa rahatlamak için EYT yasasının çıkmasını bekliyor. 

EYT'liler Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesinin şartlarının vatandaşın lehine olacak şekilde bir an önce yasalaşması için yetkililere sesleniyor. 

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

STAJYER VE ÇIRAKLAR EMEKLİ OLMAYI İSTİYOR!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 8 Eylül 1999'dan önce stajyer ve çırak kaydı bulunanlar sigortalılık süresi ve prim günü koşullarını karşıladıkları takdirde yaş şartı aranmadan emekli olabilmek istiyorlar.

Çok küçük yaşlarda ekmek parası kazanmak için çalışma hayatına atılan stajyer ve çıraklıklar sigortalarının emeklilikte bağlayıcı sayılmasını ve Ocak ayında Meclis'e sunulması beklenen EYT düzenlemesi kapsamından yararlanmayı istiyorlar. 

Çırak ve stajyeler SGK’ye kayıtlı iken çalıştıklarını ve Sigorta Sicil Kaydı belgesinde “ilk işe giriş tarihi” ifadesinin açık bir şekilde yer aldığını belirterek stajyer ve çıraklar için de borçlanma hakkı istiyor.

2000 SONRASI SGK'LI KADEME İSTİYOR!

Bir günlük farkla EYT düzenlemesinden yararlanamayan vatandaşlar emekli olabilmenin 1 günle 17 yıl uzamasına karşı çıkıyor.

Vatandaşlar 8 Eylül 1999 düzenlemesini birkaç günle kaçırmaları sonucu emekliliklerinin çok daha fazla uzamasına karşı çıkıyor. 

8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarla aynı şartlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar yaşanan bu mağduriyetin ortadan kalkması için yaş sınırının kademeli yapılmasını talep ediyor.