Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen 15 Temmuz darbe girişiminde 251 kişi şehit oldu.

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 6 yıl geçti. 15 Temmuz halk direnişinin 6.yıl dönümünde birçok siyasi mesaj yayınladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında, Ankara'da Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği'ndeki anma törenine katılım sağladı.

Soylu, ilk olarak o gecede hayatını kaybeden sivil vatandaşların kabirlerini ve kabirleri başındaki aileleri ziyaret etti. Soylu ziyaret esnasında acılı ailelerle bir süre sohbet etti ve mezarlara karanfil bıraktı.

Ziyaretin ardından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Bakan Soylu, mezarlıktaki polis şehitleri de ziyaret etmeden geçmedi. Soylu, daha sonra mezarlık içerisindeki Polis Şehitliği alanına geçti.

Yerlikaya duyurdu: "Bozdoğan-38" operasyonlarında 56 şüpheli yakalandı Yerlikaya duyurdu: "Bozdoğan-38" operasyonlarında 56 şüpheli yakalandı

Düzenlenen törene Soylu ile berabar başka isimler de katıldı.

İHA'nın haberine göre; anma töreninde Süleyman Soylu ile beraber Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara Valisi Vasip Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ve Ankara İl Emniyet Genel Müdürü Servet Yılmaz vardı.