Süresiz nafaka, boşanma sebebiyle yoksulluğa düşecek tarafa, boşanmada kusuru daha ağır olmamak koşuluyla, diğer tarafça yapılan süresiz ödemedir. 

Yılmaz Tunç açıklamıştı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç süresiz nafaka tartışması, af çağrıları ve Sekizinci Yargı Paketi başlıklarında önemli açıklamalarda bulundu. Takvimin çok uzamayacağının da altını çizen Bakan Tunç, "marta kalmaz, şubat ortaları gibi Mecliste görüşülür." dedi.

Diyanet uyardı: Hac vizesi harici yakalananlar deport edilecek Diyanet uyardı: Hac vizesi harici yakalananlar deport edilecek

Sekizinci Yargı Paketi olarak adlandırılan yeni yargı paketine ilişkin sorular üzerine Tunç, paketle ilgili çalışmanın taslak aşamasında olduğunu, yakın zamanda TBMM'de milletvekillerine sunulacağını bildirdi.

Bakan Tunç, "Takvim çok uzamaz. Seçim takvimi içerisindeyiz şu anda ama Meclis seçim için tatile ayrılmadan, ara vermeden, şubat sonu gibi, marta kalmaz, şubat ortaları gibi Mecliste görüşülür." ifadelerine yer vermişti.

Bakan Tunç'un açıklamalarından sonra heyecanlanan süresiz nafaka mağdurları, öngörülen takvime uyulmasını bekliyor.

Boşanma Nedir?

Süresiz nafaka mağdurlarının talepleri

Az veya çok evli kalınsın, çocuk olsun veya olmasın bir tarafı ömür boyu nafaka ödemeye mecbur bırakan bu sistem birçok sorunu beraberinde getiriyor. Boşandıkları eşlerine yıllarca nafaka ödeyen vatandaşların mağduriyetleri git gide artıyor.

Süresiz nafaka kanununda düzenleme talep eden vatandaşlar; evlilik süresinin göz ününde bulundurulması, çocuk olup olmadığına bakılması, kadının yaşı ve iş gücü gibi durumlarına bakılması gibi maddelerin göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmasını istiyorlar.

Editör: Zeynep Peksoy