Demokrat Parti’nin göç ve sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcısı İlay Aksoy, Suriyelilerin devletten aldığı bedava bebek mamalarını at çiftlikleri ve durumu olmayan Türklere sattığını iddia etti.

"Şanlıurfa'daki at çiftliklerin çoğu bebek mamalarını Suriyelilerden alıyor"

Demokrat Partili Aksoy, Şanlıurfa’daki bir at çiftliğini ziyaret etti. Aksoy’un sohbet ettiği çiftlik görevlisi, atların yemine bebek maması kattıklarını ve bu mamaları Suriyelilerden satın aldıklarını söyledi.

Çiftlik görevlisinin açıklamaları şöyle: 'Suriyeliler bizimle irtibata geçiyor, 'Bizde süt var, size lazımsa verebiliriz' diyorlar. Buradaki çiftliklerin çoğu bebek mamalarını Suriyelilerden alıyor. İçinde 12 şişe olan bir koliyi 60 TL’ye satın alıyoruz.”

Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk tartışması! Mesaj mı içeriyor? Erdoğan-Özel görüşmesinde boş koltuk tartışması! Mesaj mı içeriyor?

"Mamaları Türkiye vatandaşlarına da satıyorlar. Ekonomik kriz bu noktaya geldi"

İlay Aksoy, konuya ilişkin ANKA'ya yaptığı değerlendirmede ise şunları söyledi: 'İçler acısı bir durum. Suriyelilere devlet hastanelerinden aldıkları reçete ile eczanelerden ücretsiz verilen takviye gıdaları yurttaşlarımız, Suriyelilerden satın almak zorunda kalıyor. Suriyeliler yalnızca at çiftliklerine değil, bu ücretsiz mamaları Türkiye vatandaşlarına da satıyor. Ekonomik kriz bu noktaya geldi.'