İŞÇİ HABER -/

Muhabir: Cihan Yazıcı - Kamera, Kurgu: Rıdvan Girgin /

Türkiye'nin farklı bölgelerinde görülme sıklığı artan beton santraller yurttaşların sağlığını tehdit ediyor. Santrallerden çıkan hafriyat ve duman yerleşim yerlerindeki halk sağlığı için geri dönülmez sorunlara neden oluyor. 

Son olarak İstanbul'un Kartal ilçesi Yalı Mahallesi'nde yapılan beton santral projesi nedeniyle halk tepki gösterdi. Mahallenin neredeyse içinde inşaası başlatılan beton santral çocuklar için de büyük tehdit oluşturuyor. Yalı Mahallesi sakinleri bölgede İşçi Haber'e yaptıkları açıklama ile tepkilerini dile getirerek yetkililerden konu için önlem alınmasını istedi. 

kartal1

İşçi Haber yurttaşların tepkisini projenin yapılacağı alanda görüntüledi.

Vatandaşlar; "Ben senin evine beton santrali yapayım, rahatsız olmaz mısın?", "Önce halkın onayının alınması lazım. Yapılan işlem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mevzuatı'na aykırı" ifadeleriyle yapılan inşaatın usülsüz olduğuna ve sivillere zarar verdiğine dikkat çekti.

MSB bildirdi: Irak'ta 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB bildirdi: Irak'ta 16 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

kartal2

YALI MAHALLESİ'NDE TABELASIZ BETON SANTRALİ İNŞAATI!

Öte yandan inşaatın olduğu bölgede beton santralini kuran firmanın hiçbir tabelaya yer vermemesi de dikkat çekti. Tabelalar ile yönetmeliğe aykırı bir şekilde inşaat hakkında bilgi verilmezken mahallenin güvenliği de tehlikeye atıldı. 

AK PARTİ KARTAL BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HÜSEYİN KARAKAYA: BÜTÜN MÜCADELEMİZ ÇOCUKLAR İÇİN

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaraya, vatandaşları sorun yaşanmasını engellemek amacıyla birlikte hareket etmeleri ve insan sağlığı için olumlu bir mücadele vererek duyarlı davrandıkları için tebrik etti. 

Karakaya; "Sağlık her şeyin üstünde. Buradan çıkacaklar bu mahallenin tamamını mahveder. Biz bu çocuklarımızın geleceğini nasıl sıkıntıya sokabiliriz? Biz onlar için çalışıyoruz. Bütün mücadelemiz onlar için. Yaşlılarımızın, bütün nesillerimizin sağlığını, haklarını korumak görevimiz" diye konuştu. 

AK Partili Hüseyin Karakaya, CHP'li Gökhan Yüksel'in yönettiği Kartal Belediyesi'nin de yaşananlara ilgisizliğine tepki gösterdi.

kartal3

"BELEDİYE ÇAKILAN HER ÇİVİYİ DUYAR"

AK Parti Kartal Belediye Başkan Adayı Hüseyin Karakaya,  sözlerini şöyle sürdürü:

"Belediye çakılan her çiviyi duyar. Yapılan yanlışı duyar. Duymuyorsa büyük bir eksiklik var. Duymaması mümkün değil! Niye duymamış, neden müdahale edilmemiş anlamıyorum!"

Editör: Merve Çoban