TABİB, 5 yıl önce kadro sözü verilerek,taşeron şirketlerden Belediye şirketlerine geçirilen, bugün sayıları 575 bini bulan belediye şirket işçilerinden esirgenen İlave Tediye hakkı için etkinlik düzenledi. Twitter'da #İlaveTediye2MaaşDemek etiketiyle düzenlenen etkinliğe binlerce belediye şirket işçisi katılırken etkinlik kısa sürede Türkiye gündeminde yerini aldı. 

Belediye şirket işçileri, yaptıkları paylaşımlara Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Anamuhalefet Partisi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu etiketleyerek yaşadıkları mağduriyete bir çözüm bulunmasını istedi. 

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

“Genel ve Katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ve belediyelerde işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için 52 Günlük Devlet tarafından verilen İkramiye sadece 575 Bin Belediye Şirket işçisine verilmiyor. Bu ayrımcılığı reddediyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz” açıklamasında bulunan işçiler taleplerini şöyle dile getirdi:

''Yılda 52 hafta var, 52 günlük ilave tediye alırsak haftada 1 yevmiye almış olacağız. Ayda 4 küsür yevmiye demek. Vallahi TİS'te bu kadar kazanmıyoruz. Yüklenin BİT'liler. Hakkımızı yedirmeyelim.

Bu karda kışta, enflasyon yoksullukta İlave tediye ile gelecek 2 maaş bir nebze olsun yaralara merhem olacak. Halkımızın sonuna kadar peşinde olalım. Kimseye yedirmeyelim.

Hükümet yetkilileri kadro aldığımızı söylüyor. Kadro aldıysak, neden kamu işçisine ödenen 52 günlük ilave tediye alamıyoruz. Bu soruya cevabınız var mı?

Kamu işçilerine verilen 52 günlük İlave tediye 575 bin belediye şirket işçilerinden esirgenmiştir.. 5 yılda 260 yevmiye ediyor. Hakkımızı istiyoruz. Hem de geriye dönüklerle birlikte.

Belediye Şirket işçileri olarak bütçelerinin tamamı Belediyelere ait olan şirketlere İLAVE TEDİYE Verilmesini istiyoruz. 6772 sayılı kanuna göre ilave tediye hakkımızdır. Hakkımız olanı istiyoruz. Uzun süredir İlave Tediye hakkı için mücadele eden işçiler, konuyu yargıya taşımış, iş mahkemelerinde davayı kazanmış, hukuki süreç İstinaf mahkemelerinde sürüyor.'' 
 
Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB) de çalışmalarının ve etkinliklerinin devam edeceğini, belediye şirket işçilerinin İlave Tediye hakkına kavuşmaları için mücadele edeceklerini açıkladı.