Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve çevredeki 10 ilde büyük yıkımlara ve can kayıplarına yol açan depremlerin ardından neredeyse ülkedeki bütün vatandaşlar yaşadıkları, çalıştıkları binaların sağlamlığını kontrol ettirmeye başladı. Birçok şehirde deprem hazırlığı sürerken uzun süredir deprem olasılığı bulunan İstanbul'da da deprem hazırlıkları hız kazandı. 

İstanbul'da birçok bölgede depreme hazır olmayan binaların olduğu ortaya çıkarken Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde çekilen görüntüler hastane çalışanlarını ve İstanbul halkını bir kez daha endişelendirdi. 

Hastanenin kolonlarının ve betonunun sağlam olmadığının görüldüğü görüntüler sosyal medyada hızla yayılıp tepki toplarken, binalarda yapılan sağlamlık kontrollerinin ardından hastanenin bazı bölümleri kullanıma kapatılırken İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın taşınma süreciyle ilgili açıklamada bulundu. Aydın, "Bundan böyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, poliklinik hizmetlerine ağırlıklı olarak eskiden olduğu gibi mevcut yerinde yani Cerrahpaşa'da devam edecek. Poliklinik hizmetlerinin yanı sıra robotik cerrahi, karaciğer-böbrek ve kemik iliği nakilleri, yoğun bakım gibi özellikli işlemler de dâhil olmak üzere tüm ameliyat ve yatan hasta hizmetleri Samatya ve Taksim hastanelerimizde sürdürülecektir." dedi.

Alınan bu kararın ardından Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları geçtiğimiz gün bir eylem düzenledi. 

Hastanenin bazı çalışanların başka hastanelerde görevlendirileceği iddiası üzerine Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile İstanbul Tabipler Birliği üyeleri protesto gösterisi düzenledi.

"Apar topar oldukça kaotik bir taşınma bizleri endişelendirdi"

Grup adına basın açıklaması yapan SES Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi temsilcisi Muhsin Uysal, "Hepinizin bildiği üzere depreme dayanıksız olduğu bilinen çok sayıda hastane bugüne kadar hiçbir önlem alınmayıp yaşadığımız deprem felaketiyle apar topar oldukça kaotik bir taşınma, birleştirme sürecine girmiş olması hastanelerde çalışan bizleri oldukça endişelendirmiştir." dedi.

"Bizlerin yaşamları, kurdukları düzen göz ardı edilmesin"

Uysal, sözlerine şöyle devam etti:

Bu planlamalar yapılırken ne hastanemizin fiziki koşulları ne de çalışan sayısı göz önünde bulundurulmayıp hastane yöneticilerimizin dahi fikri alınmamıştır. Biz hastane çalışanları daha bu fikre adapte olamamışken dün itibariyle bizlerin farklı hastanelerde görevlendirileceğimiz bilgisini öğrenmiş bulunmaktayız.

Hastanelerimiz olası bir depreme karşı yenilensin, yeniden inşa edilsin ama bütün bu yenilemeler yapılırken o hastanelerin içerisinde çalışan bizlerin yaşamları, kurdukları düzenleri göz ardı edilmesin. Burada bulunan her birimizin evleri, çocuklarımızın okulları çalıştığımız hastanemize göre planlanmıştı.

Bakan Koca’dan Kadir İnanır açıklaması: Entübe durumdan çıkarılamadı Bakan Koca’dan Kadir İnanır açıklaması: Entübe durumdan çıkarılamadı

Yapılan bu eylemin ardından yetkililerin harekete geçmesini isteyen Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları sosyal medyadan seslerini duyurmak için paylaşım yapmaya devam ediyorlar.