İstanbul’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlamak için farklı noktalardan Taksim Meydanı’na yürümek isteyen göstericiler, polis müdahalesiyle karşılaştı. Olayda çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul Valiliği, bu sene de işçi örgütlerinin 1 Mayıs Kutlama Alanı olarak gördüğü Taksim'de mitinge izin vermedi. Bu sebeple Taksim Meydanı ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Aynı zamanda görüntü alınmasını engellemeye çalışan polis ekipleri, çember oluşturarak gazetecileri alandan uzaklaştırdı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'na gelen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve grubu Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Çelenk bırakma sonrası konuşma yapan Çerkezoğlu, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamalarına yasaklı olmasına tepki gösterdi. "Bu 1 Mayıs'ta bir kez daha Taksim yasağını asla kabul etmeyeceğimizi, Taksim irademizden vazgeçmeden Maltepe Meydanı ve Türkiye'nin dört bir yanında alanlarda buluşacağımızı ve mutlaka bu ülkede, İstanbul'da, bu kentte Taksim Meydanı'nda 1 Mayısları yaptığımız; eşitliğin, özgürlüğün, adaletin, barışın ve kardeşliğin Türkiye'sini, yani emeğin Türkiye'sini kurma kararlılığımızı bugün burada bir kez daha ifade ediyoruz." dedi.

Çerkezoğlu, ayrıca bütün Türkiye ve dünya işçi sınıfının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladığını ifade etti.

Fotoğraf Kaynak: Euronews Türkçe