Taşeron Belediye İşçileri Birliği (TABİB), sayıları 600 bini bulan, belediyelerde tüm kamusal hizmetleri üreten, güvencesiz, düşük ücretlerle çalışan emekçilerin özlük haklarını, güvenceli ve kadrolu çalışma hakkını dile getirmek için çalışmalarına devam ediyor. 

TABİB'in sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'nin tamamına kamu hizmeti sunarken, taşeron, belediye şirket işçiliği muamelesi görüyoruz. Bu haksızlıktır, eşitsizliktir. Biz kamu işçisiyiz, kamu işçisinin haklarından yararlanmak ve norm kadrolu işçiler olmak istiyoruz. 600 bin belediye şirket işçisinin talepleri çok net ve sarihtir.

KADROLU DEĞİLİZ
ŞİRKET DEĞİL KADRO İSTİYORUZ...

2018 yılında çıkarılan KHK yasasıyla birlikte, belediye işçileri kadro alamayarak belediye iştirak şirketlerine aktarıldı. Bu durum, en temel hakkımız olan kadromuzun elde edilmesine engel teşkil etti. Belediye şirket işçileri olarak, talebimiz oldukça açık ve nettir. Kamu işi yaparken taşeron muamelesi görmek istemiyoruz. Ayrıca, gayri resmi çalışma şartları ve asgari ücretle kamu işi yapmak istemiyoruz.
O KADRO GELECEK! 

Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar Enerji İş Sendikası, 1 Mayıs'ta meydanlarda! Genel Başkan Altunsoy'dan açıklamalar