Belediye şirket işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

2017 yılında çıkarılan 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan belediye şirketlerine geçirilen işçiler 4D statüsünde kadroya geçmek istediklerini belirterek sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada yetkililere seslenmeye devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere, belediye şirket işçilerine ve TYP işçilerine kadro gelecek mi sorusuna cevaben taşerona kadronun ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söyledi. Meclisin kısa süre sonra seçim takvimine girmesi ile birlikte taşerona kadro konusunun seçimden sonraya kalması bekleniyor.

Belediye şirket işçilerine kadro konusuna da cevap veren Bakan Bilgin, sıkıntıların tek tek halledildiğini, halledilmesi gereken bir sıkıntının olması durumunda bunu çözecek iradeye sahip olduklarını söyledi.

Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım Vedat Işıkhan'dan kamu işçilerine yönelik adım

Taşeron işçilere ve geçici işçilere kadro, deprem nedeniyle meclis çalışmalarına ara verilmesi üzerine ertelendi. Mart ayında bu konuların gündeme gelmesi bekleniyor.