Bu yüzde 70 işçilik maliyeti şartı nedeniyle birçok taşeron personel, kadroya geçiş fırsatından yararlanamamıştır. Çünkü taşeron firmalar, bu şartı sağlayacak şekilde personellerin maliyetini artırmadan kadroya geçiş yapamamışlardır. Bu durum, taşeron personeller arasında hayal kırıklığı ve mağduriyet yaratmıştır.

Taşeron personellerin kadroya geçişi ve iş güvencesi sağlanması konusu, uzun süredir gündemde olan bir konudur. Ancak bu gibi düzenlemeler ve şartlar, kadroya geçişi sınırlayan faktörler arasında yer almaktadır. Taşeron personellerin haklarının korunması ve adil bir şekilde kadroya geçiş yapabilmeleri için daha kapsayıcı ve esnek düzenlemelerin yapılması önem taşımaktadır.

ESKİ BAKAN SAYIN VEDAT BİLGİN DEPREMDEN DOLAYI YETİŞMEDİ DEMİŞTİ

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de" ifadelerini kullanmıştı.

detail-photo-fancybox-0

27.04.2023 - BİLGİN: Kadro bekleyen taşeron işçiler, 14 Mayıs seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN’in katıldığı bir TV programında, “Taşeron konusunda söz verdim depremden dolayı taşeron düzenlemesi yetişmedi meclis
açılır açılmaz bu sorunu çözeceğiz” dedi.

22.09.2022 tarihli konuşması: Taşeron sorununu çözüyoruz onları kamuya alıyoruz onlara kadro veriyoruz.

25.12.2022 tarihli konuşması: Taşerona kadro veriyoruz. Hastane bilgi sistemlerinde çalışanlar var onları da bu kapsama dahil ediyoruz.

23.09.2022 tarihli konuşması: 90 bin işçi kapsam dışında kaldı. Onları kamuya işçi kadro verilmesi konusunda ki çalışmayı tamamladık.

31.03.2023 tarihli konuşması: Taşeron işçiler meselesi var. Onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz önümüzdeki dönem de de biz varız.
Onlara da kadro vereceğiz.

02.04.2023 tarihli konuşması: Taşerona kadro çalışmasıyla ilgili Sayın Bakan Vedat bey ile görüştük çalışmalar devam ediyor.

23.05.2019 tarihli konuşması: Size burada söz veriyorum böyle adaletsizlik olmaz. Bu haksızlık giderilecek.

10.07.2018 tarihli konuşması: Taşerona kadro önemli bir süreçti. Hastane bilgi yönetim sistemlerindeki kardeşlerimizle ilgili çalışmayı biz tamamladık. İnşallah sayın bakanımız döneminde uygulamaya geçmiş olur.

5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!