Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz haftalarda taşerona, geçici işçilere ve belediye şirket işçilerine kadro konusunda açıklamalarda bulundu.

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

Bakan Bilgin, canlı yayında taşeron işçilere, belediye şirket işçilerine ve TYP işçilerine kadro gelecek mi sorusuna cevaben taşerona kadronun ilerleyen dönemde gündeme geleceğini söyledi. Meclisin kısa süre sonra seçim takvimine girmesi ile birlikte taşerona kadro konusunun seçimden sonraya kalması bekleniyor.

Belediye şirket işçilerine kadro konusuna da cevap veren Bakan, sıkıntıların tek tek halledildiğini, halledilmesi gereken bir sıkıntının olması durumunda bunu çözecek iradeye sahip olduklarını söyledi.

Taşeron işçiler uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen işçiler artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro bekliyorlar.

Deprem felaketi ve seçim gündemi nedeniyle KİT, taşeron ve belediye şirket işçilerinin kadroya alınma durumunda ertelenme beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin güncel bir açıklamada bulunmadı.