İşçi Haberleri

Taşeron karayolu işçileri kadro talep ediyor!

Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan 14 bini aşkın işçi, kendilerine verilen kadroya geçme sözünün tutulmasını istiyor.

Abone Ol

Karayollarında, ''müşavirlik ve danışmanlık hizmeti" adıyla işe başlayan ancak karla mücadele, trafik, yama ve tüm bakım işlerinde görevlendirilen işçiler uzun süre önce verilen kadro sözünün tutulmasını istiyor. 

Karayolları işçileri uzun süredir kadroya alınmak isteyerek eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. Yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirmesini bekleyen karayolları işçileri artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadro beklerken kuruma dışarıdan atama yapılmasını değil taşeron işçilerin kadroya geçirilmesini istiyorlar. 

SÜLEYMAN GİRGİN MECLİS'E TAŞIDI

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, geçtiğimiz Aralık ayında kadro bekleyen karayolları işçilerini Meclis'e taşımıştı. 

“Karda, kışta, 7/24 çalışan Karayolları işçilerine kadro verilsin” diyen Girgin, şu açıklamalarda bulundu:

Danışmanlık hizmetleri, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı olarak kabul edilmiyor. Karayolları müşavir danışmanlık işçileri de kadro alamıyor. İhalede “danışmanlık hizmeti” yazıyor ama Karayolları işçileriyle aynı işi yapıyorlar. Karda, kışta, 7/24 çalışan Karayolları işçilerine hakkı olan kadro verilsin, tüm işçiler kadroya alınsın. Karayolları’nda çalışan 14 bin 700 işçi kadro bekliyor. Kamuda halen 150 bin işçi de kadro bekliyor.

Abone Ol