Deprem, seçim ve tatil nedeniyle sürekli bir ertelenen kadro müjdesi vatandaşları mağdur ederken Türk İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay'dan gelen kadro açıklaması vatandaşları heyecanlandırdı. Bayram tatilinin ardından yeni torba yasada yer alması beklenen bu müjde Taşeron, KİT, BİT, çağrı merkezi, şoför ve Belediye Şirket İşçileri tarafından dikkatle takip ediliyor.

Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı

Bayram tatilinin ardından kadro bekleyen vatandaşların gözleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a çevrilirken Türk İş Konfederasyonu Başkanı Ergün Atalay'dan gelen KİT, BİT, çağrı merkezi, şoför, 4D'li taşeron ve belediye şirket işçilerinin kadro düzenlemesine ilişkin açıklama tekrar gündeme geldi. Atalay, Bakan Işıkhan ile taşeron meselesini görüştüğünü ve kadro konusunun bakanlığın ilk işi olduğunu söyledi.

650 bine yakın insan kadroya girdi ancak KİT'lerdekiler giremedi

Açıklamasında, "Bundan 5 sene önce 650 bine yakın insan kadroya girdi. O arada KİT'lerdekiler girmedi. Nerede girmedi? Demiryollarında, enerjide, karayollarında girmedi. Çağrı merkezlerinde var. Yüzde 70 çalışanlar var. Enerji, Sağlık ve Ulaştırma Bakanlıklarında en çok var. Bunu sayın Cumhurbaşkanımıza da bakan Vedat Beye de ilettik. Diyoruz ki kamuda taşeron çok kötü bir laf. Örnek vereyim, karayollarında gidin Gerede'ye, gidin Elbistan'daki enerji işçisine: Aynı işi yapıyoruz, asfalt döküyoruz. Ben alıyorum 9 sen alıyorsun 18. Niye? Çünkü taşeron" ifadelerini kullanan Atalay, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Hem iktidar hem muhalefet söz verdi"

"Şimdi karayolları ihale yapmış, malzeme işçi senden gel bu yolu yap diyor. Bu, bu ülkeye yakışmıyor. Hem iktidar hem muhalefet söz verdi. Deprem olmasa onu aşardık. KİT'ler öncelik, ben tamamının geçmesini istiyorum.

Belediyelerin de işçileri var. Belediyelerin taşeron işçileri var. Bunlar aynı işi yapıyor. Aşağı yukarı maaşlarda yüzde 100 fark var. Taşeron lafını bir daha gündeme gelmemek üzere silmek lazım. Şimdi ben 20 sene konuştum. Şekerdekiler geçti, tarımdakiler geçti, karayollarındakiler geçti. 20 sene sürdü. Herkes biliyor. Birinci öncelik taşeron meselesini gündeme getirmek. Bugün görüştük. Çağrı merkezleri var, ambulans şoförleri var."

"Çalışmanın büyük kısmını tamamladık"

Bayram tatilinden sonra yapılacak torba yasanın içerisinde taşerona kadro düzenlemesinin de yer alması beklenirken eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları dikkat çekti. Çanlı yayında yaptığı açıklamada çalışmanın neredeyse tamamlandığını belirten Bilgin, şu şekilde ifadeleri kullanmıştı:

"Kamudaki taşeronları planladık. Meclis'in önümüzdeki haftadan itibaren çalışamayacağı bir dönemdeyiz. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu."