Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye’de" ifadelerini kullanmıştı.

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

TORBA YASA GELİYOR

14 Mayıs seçimleri öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat BİLGİN’in katıldığı bir TV programında, “Depremden dolayı taşeron düzenlemesi yetişmedi meclis açılır açılmaz bu sorunu çözeceğiz” dedi.

HANGİ İŞÇİLERİ KAPSIYOR ?

Daha önce katıldığı TV programlarında sorulara cevap veren Bakan BİLGİN, aşağıdaki gruplara kadro verileceğini açıklamıştı. "-KİT'lerde çalışanlar var.Onları işçi kadrosuna alıyoruz.Onların sorununu çözüyoruz. -Hastane Bilgi sistemlerinde (HBYS) çalışanlar var. Onlarda bu düzenlemeye dahil. -O dönem 90 bin kapsam dışı kalanları isçi kadrosuna alıyoruz."  demişti. Meclis yoğun bir mesaiye başlayacak ve iki torba yasa ile taşerona kadro gelecek.