Yaklaşık 2 milyondan fazla taşeron işçi her gün kadro için son dakika açıklaması bekliyorken yeni bir detay daha ortaya çıktı. Taşeron işçiler seçim öncesi Kemal Kılıçdaroğlu umut verici kadro açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Manisa’da halka seslendi. Konuşmasında özellikle gençlere seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede beraber tarih yazacağız. Gençlerden sözü aldık. Sandığa gidecekler ve tarih yazacağız” dedi.

TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat... TBMM kürsüsünden destek: Kursiyer teğmenler, sözleşmeli erler, KHK, mülakat...

Konuşmasında taşeron işçilerin durumuna da değinen Kılıçdaroğlu, “Devlet taşeron işçi çalıştırmaz. Eğer taşeron işçi varsa o devletin saygınlığına gölge düşürür. Yaklaşık 150 bin taşeron işçisine kadro vereceğiz. Bay Kemal sözü” diyerek taşeron işçilerinin kadroya alınacağı sözünü verdi.

KAPSAM DIŞI OLAN TAŞERON İŞÇİLER KADRO BEKLİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen'in yürüttüğü, sözleşmelilere kadro çalışmasında sona gelindiği aktarılmıştı.

kapak

Taşeron ve geçici işçiler kamuda kadro bekleyen diğer kesim olarak öne çıkıyor. 50 bine yakın geçici işçinin kamuda kadroya alınması için de çalışmalar sürüyor.

Bununla birlikte, 24 Aralık 2017'deki 696 sayılı KHK'nin kadro kapsamının dışında kalan taşeron işçilerin de kadro talebi devam ediyor. Sayılarının bugün itibarıyla 120 bin civarında olduğu tahmin edilen kamudaki taşeron işçiler için de ilerleyen günlerde kadro sürecinin hızlanması bekleniyor.