Taşeron işçilerin kadro talebi gündemdeki yerini koruyor. Seçim vaatleri arasında yer alan bu konu, yıllardır çözüm bekleyen yüz binlerce işçi tarafından dikkatle takip ediliyor. Peki, taşerona kadro verilecek mi? Taşeron işçilerin kadro talebi ne zaman yanıt bulacak? İşte, taşerona kadroda son durum...

Taşeron işçiler, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, geçim sıkıntısının giderilmesi ve iş güvencesinin sağlanması için kadroya alınmayı umut ediyor. Bu amaçla sosyal medyada sık sık seslerini duyurmaya çalışan işçiler, farklı kurumlarda birlik oluşturarak yetkililere çağrıda bulunuyor.

Taşerona kadro ne zaman?

X'te (Twitter) düzenlenen bir etkinlikte taşeron işçiler, yaşadıkları mağduriyetleri dile getirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a seslendiler. Taşeron işçiler, seçim öncesinde verilen kadro sözlerinin yerine getirilmesini ve icraat gösterilmesini istedi. Kadro kararının hayati bir konu olduğunu belirten taşeron işçiler, bu konuda gerekli adımların atılmasını talep ediyor.

Bakan Şimşek: Türk Yatırım Fonu ekonomiyi ivmelendirecek Bakan Şimşek: Türk Yatırım Fonu ekonomiyi ivmelendirecek

Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara'ya verdiği cevapta, "çalışmaların devam ettiği" belirtildi. Bu cevap, Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara tarafından yetersiz bulundu. Diğer yandan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz'ın, 04.10.2023 tarihinde sunduğu soru önergesine cevap verilmedi.

Taşerona kadro TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşuldu!

Öte yandan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda gündeme gelen taşerona kadro meselesi dikkat çekti. Komisyon toplantısında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a soru soran CHP'li Milletvekli Burcu Köksal, "2018’de Ohal KHK’sı ile taşerona kadro verildi ancak tümü kadroya geçemedi hala kadro bekleyen taşeron işçiler var. Kitlerde çalışan taşeron işçiler, hastane, yemekhane, HBYS çalışanları, karayolları, radyoloji, kamu çağrı merkezi çalışanları, kiralık araç şoförleri, 4 Aralık mağdurları,belediye şirket işçileri ne zaman kadroya geçecek?" dedi.

Bakan Işıkhan cevapladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in sorduğu "Toplum Yararı Projesi, PIKTES, geçici işçi, mevsimlik işçilerin tamamına kadro haktır, verilecek midir?  Millî Eğitim Bakanlığı, güvenlik ve MEB çalışanlarının sürekli işçi kadrosuna geçirilmesi sağlanacak mıdır?" sorulara yazılı bir yanıt vereceğini açıkladı. Gürer'in konuyla ilgili yaptığı paylaşım ise şu şeklde:

Kadro bekleyen yüz binlerce işçi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan cevap bekliyor. Yaşadıkları sıkıntıları çeşitli mecralara ileten işçiler, yetkililerden gerekli adımların bir an önce atılmasını bekliyor.