Genel Başkan Devlet Sert, yaptığı yazılı açıklamada, 696 sayılı KHK ile kadroya geçen on binlerce işçinin tayin ve becayiş hakkının olmadığına dikkat çekti. Ailelerinden uzakta görev yapan işçilerin aile birlikteliklerinin zedelendiğini ve boşanmaların arttığını belirten Sert, ailelerin parçalanmaması için tayin ve becayiş hakkının sağlanması gerektiğini ifade etti.

Salgın koşullarında fedakarca çalışan sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin risk altında olduğunu ve psikolojik olarak yıprandığını belirten Sert, kadroya geçmelerinin ardından getirilen tayin ve becayiş yasağının işçileri daha da zor duruma soktuğunu vurguladı. Eşlerinden ve çocuklarından ayrı şehirlerde görev yapmak zorunda kalan işçilerin aile birlikteliklerinin en kısa sürede sağlanması gerektiğini dile getirdi.

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Sert, Sağlık Bakanlığının toplu iş sözleşmesi sürecinde eşleri güvenlik gibi alanlarda çalışanlar için geçici görevlendirmeyle bir rahatlama sağladığını ancak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı iş yerlerindeki sosyal hizmet işçilerinin de benzer bir sıkıntı yaşadığını belirtti.

Bu sorunun artık ertelenmeden kalıcı şekilde çözümlenmesi gerektiğini vurgulayan Sert, Cumhurbaşkanı ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının aile birlikteliği konusundaki hassasiyetini göz önünde bulundurarak, 696 sayılı KHK kapsamındaki sağlık ve sosyal hizmet işçilerinin tayin ve becayiş taleplerini dikkate alacaklarına inandıklarını ifade etti.