696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile taşerondan kadroya geçen işçilerin nakil, tayin ve terfi hakkının bulunmaması işçilerin maddi ve manevi sıkıntılar yaşamasına neden olmaktadır. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Pek çok işçi, eşinin başka il ya da ilçede olmas nedeniyle ailelerinden ayrı yerlerde yaşamak durumunda kalıyor. Sağlık, eğitim ya da eş durumu gibi gerekçelerle tayin,nakil ya da becayiş hakkı talep eden işçiler daha fazla mağdur edilmek istemiyor.

Diğer kamu çalışanları için geçerli olan bu hakların, 696 Sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilere verilmemesi işçilerin tepkisini çekmektedir. Tayin ya da becayiş hakları olmayan taşerondan kadroya geçen işçiler aile ve sosyal hayatlarında sıkıntı yaşarken 

Evlendikleri, hayatlarını birleştirdikleri ve kendi ailelerini kurdukları eşlerinden tayin ve becayiş hakkı olmaması nedeniyle ayrı yaşamak zorunda kalan 696 KHK'lı işçiler yaşadıkları bu ayrımcılığa tepki gösteriyor. 

Tayin hakkına sahip olmamalarının yanı sıra maaşlarını da yetersiz bulan işçiler geçim sıkıntısı yaşadıklarını belirtiyor. Mevcut ekonomik şartlarda maaşlarının geçinmeye yeterli olmadığını belirten işçilerin birçoğu da ailelerinden farklı şehirde çalıştıklarından ötürü adeta iki ev geçindirmek zorunda bırakılıyor. 

696 sayılı KHK kapsamında taşerondan kadroya geçen işçiler, iş ve iş yeri değişikliği ile nakil, tayin ve becayiş hakkı talep ederken yaşadıkları mağduriyetlerin de bir an önce giderilmesini talep ediyor.