Sosyal medyada lüks hayatını sergileyen ve kara para aklama suçlamasıyla gündeme gelen Dilan Polat, kendisine yönelik iddialara tepki göstermişti. “Bu ülkede devlet var, devletten büyük değilsiniz siz” diyen Polat, hakkındaki suçlamaları reddetmişti.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Engin Polat ve Dilan Polat'ın da aralarında bulunduğu 18 şüphelinin savcılıktaki işlemleri sonuçlandı. 

Dilan ve Engin Polat çifti ile beraber toplam 12 kişi ''kara para aklamak'', ''vergi kaçırmak'' ve ''örgüt kurmak'' suçlamalarıyla sevk edildikleri hakimlikçe tutuklandı. Tutuklananlar güvenlik önlemleri altında cezaevine gönderildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın ardından sosyal medya kullanıcıları, gazeteciler hatta ünlü avukatlar birçok fenomenin lüks hayatı ve paylaşımlarını incelemeye aldı. 

Polat çiftinden sonra Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftinin incelenmesi gerektiğini söylemesinin ardından, kullanıcılar sosyal medya fenomeni Özlem Öz ve Tayyar Öz çiftinin eski videolarını gün yüzüne çıkardı.

Polat ailesinin soruşturulmaya başladığını duyuran bir Twitter hesabı, Öz ailesi için de aynı sürecin başladığını iddia etti.

ozlem-oz-tweet

Tıpkı Polat çifti gibi incelenmeye başlayan Öz ailesinin, yaptığı çekilişler hatta çekiliş için açtıkları yan hesaplar bile sosyal medya kullanıcıları tarafından araştırıldı. 

Tıpkı Polat çifti gibi incelenmeye başlayan Öz ailesinin, yaptığı çekilişler hatta çekiliş için açtıkları yan hesaplar bile kullanıcılar tarafından yakın markaja alındı.

Son yıllarda çıkan bir yasa gereği 154 TL'yi aşkın her çekilişin, Milli Piyango İdaresi'ne bağlı olarak vergiye tabii tutulduğunu söyleyen ünlü avukat Feyza Altun, Özlem Öz'ün yaptığı çekilişlerin arka planının da incelenmesi gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda pek çok takipçisi, bu çekilişlerin Özlem Öz'ün kendi hesaplarına çıktığını ve kazanan farklı hesaplara da ürün göndermediğini iddia etti.

Sosyal medyada Öz ailesine dair farklı detaylar günbegün ortaya çıkmaya devam ederken, avukat Feyza Altun yaptığı paylaşımda Özlem Öz'ün Instagram hesabını temizlemeye başladığını açıkladı.

Sosyal medyada Öz ailesine dair farklı detaylar günbegün ortaya çıkmaya devam ederken, avukat Feyza Altun dün yaptığı paylaşımda Özlem Öz'ün Instagram hesabını temizlemeye başladığını açıkladı.

Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Kalben'i ifşa eden yakın arkadaşı çıktı! Uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan Kalben'i ifşa eden yakın arkadaşı çıktı!

Ortaya atılan iddialara göre Özlem Öz, kendisi hakkında paylaşımlar yapılmaya başlanalı beri 25'e yakın paylaşımını kaldırırken ürün tanıtımlarını da azalttı. 

Feyza Altun'un yakından araştırdığı Özlem Öz ve Tayyar Öz'ün hakkında pek çok farklı iddia gündemi sarsmıştı. 

Altun, 'Bu Tayyargiller sürekli sağlık beyanında bulunuyor. Adam ortopedistmiş ama gece gündüz krem ve içinde bal olan bir ürünü 1 yaş altında çocuklara öneriyor. Daha önce sağlık beyanından 340 bin TL ceza yemişler.' demişti. Daha sonrasında çekiliş yaptıkları hesaplarda da bir takım sorunlar yaşandığını gören Altun, bu konuya da değinmişti. Üstüne arabalarından tutun, vergilerine pek çok konuda paylaşım yapmıştı.

Feyza Altun'un yakın markaja aldığı aile hakkında pek çok farklı iddia gündemi sarsmıştı.

Dilan Polat'tan sonra gündeme gelen Özlem-Tayyar Öz çifti dolandırıcılık iddialarıyla ilgili sessizliğini bozdu. Özlem Öz, haklarında çıkan iddialarla ilgili, ''Takipçilerim zaten bunlara inanmıyor'' derken, eşi Tayyar Öz'den ilk kez açıklama geldi:

"Bizi birileriyle aynı kefeye koymayın. Hukuk bölümümüz gerekli doneleri şu an topluyor. Şu ana kadar soy isim değişikliği hariç bütün haberler iftira ve karalama üzerine. Tabii ki bunların da bir hesabı var. Lütfen duyduğunuz hiçbir şeye inanmayın. İnşallah adalet sağlanacak."