3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor 3301 nitelik kodlu Emlak Yönetimi mezunları atama bekliyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler 11 ili birçok açıdan etkiledi. Söz konusu depremlerde binlerce bina yerle bir olurken, 40 bini aşkın vatandaş hayatını kaybetti. Türkiye, bir yandan deprem için seferber olurken bir yandan da milyonlar EYT düzenlemesi için geri sayıma başlamıştı. Gelecek hafta salı günü Meclis'e geleceği belirtilen düzenleme için ortaya atılan bir iddia ise milyonlarca vatandaşı korkuttu.

EYT 1 YIL ERTYELENECEK Mİ?

Kahramanmaraş depremleriyle birlikte emeklilikte yaşa takılanlarla ile ilgili yeni yasanın erteleneceğine dair iddialar kulislerde konuşulmaya başlandı. Söz konusu olan erteleme önerisinin AK Parti'nin MYK toplantısı öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletildiği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinde geri adım atılmayacağını ifade ettiği öğrenildi.

EYT NE ZAMAN MECLİSTEN GEÇECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki hafta içinde TBMM Genel Kurulu'nun çalışması halinde EYT düzenlemesinin mevcut haliyle yasalaşmasını istedi. Ancak bugün AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, meclisin 28 Şubat Salı günü çalışmalarına başlayacağını duyurdu.