Tekirdağ belediyesinden staj ve çıraklara büyük estek.

YENİ HİZMET BİNASI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI - T.C. Tekirdağ Büyükşehir  Belediyesi

1999 öncesinde staj ve çırak adı altında girdikleri kurumlarda büyük mağduriyet yaşayan ve 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar için 10 Aralık'ta İstanbul-Kartal meydanında staj ve çıraklar tarafından düzenlenecek olan miting öncesinde Tekirdağ belediyesinden destek geldi.

Vahap Akay

Staj ve çıraklık gençlerin mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük önem teşkil etmektedir. Konunun çözülmesi için birçok partinin milletvekili TBMM'de kanun teklifi sunarken, çoğunluk oylar ile reddedilmesinin ardından vatandaşlar mağdur edildi. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmak için gün sayarken, Staj ve Çıraklar kanunda yapılan değişiklik ile 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

Konunun çözülmemesinin ardından sosyal medyadan Staj ve Çıraklık Fedrasypnu adı altında topalan mağdurlar, federasyon başkanı Murat Bal önderliğinde gerek meydanlarda gerek sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlar ile 4a tescil başlangıç tarihinin SGK başlangıç tarihi sayılması için mücadele vermeye devam ediyor.

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI FEDERASYONUNDAN BÜYÜK TEPKİ!

Staj ve Çıraklık Federasyonu tarafından sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Mesleki Okullara giden, 3308 Sayılı eski bir yasanın uzun kollu-kısa kollu sigorta şeklinde yapılan ayrımdan bahseden federasyon sigorta başlangıcı sayılmasının altını çizdi.

Staj ve Çıraklık Federasyonu şu açıklamalarda bulundu:

''Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin, mesleki Okullara giden, 3308 sayılı eski bir yasanın uzun kollu-kısa kollu sigorta şeklinde yapmış olduğu bir ayrımla mağduriyet yaşayan staj ve çıraklık sigortası mağdurları olarak, bu mağduriyetin günümüz şartlarına uygun hale getirilip, hakkımız olan ilk işe giriş tarihimizin sigorta başlangıcı olacak şekilde düzenlenmesini siz Devlet yetkililerimizden ivedilikle beklemekteyiz.

TBMM, Staj ve Çıraklık Süreleri EYT Kapsamında Değerlendirilecek:  Emeklilikte Yaşa Takılanlara Umut Veren Karar

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında böyle eski bir mağduriyet yaşanmamalıdır. Devletimize yakışan, çalışan vatandaşlarına, Sosyal Güvenlik çatısı altında eşit şartlar sağlamaktır. Desteğiniz için çok teşekkür ederiz.''

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDULARIN DESTEK VERDİ!

1999 öncesinde staj ve çırak adı altında girdikleri kurumlarda büyük mağduriyet yaşayan ve 4a tescil başlangıç tarihi SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar için 10 Aralık'ta İstanbul-Kartal meydanında staj ve çıraklar tarafından düzenlenecek olan miting öncesinde Tekirdağ belediyesinden destek geldi.

Vahap Akay - YouTube

Tekirdağlı staj ve çıraklık sigortası mağdurları tarafından yapılan açıkalmada, Tekirdağlı staj ve çıraklık sigortası mağdurları olarak Çerkezköy Belediye Başkanı Sn. Vahap Akay'a 'a İstanbul Kartal'da mitingi için verdiği destek nedeniyle çok teşekkür eder, kendisini mitingde yanımızda görmek isteriz'' şeklinde açıklama yapıldı. 

STAJ VE ÇIRAKLAR 10 ARALIK PAZAR GÜNÜ KARTAL'DA!

1999 öncesinde Staj ve Çıraklık statüsünde çalışan ve çalıştıkları dönemleri SGK başlangıcı sayılmayan mağdurlar pazar günü hükümete seslenecek. Mağdurlı tek çatı altında toplayan Staj ve Çıraklık Federasyonunun yaptığı açıklamada, ''10 Aralık Pazar günü İstanbul Kartal'da gerçekleştireceğimiz Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları "Büyük İstanbul Mitingi" için fikir, plan, görüşleriniz ve sahada çalışma istekleriniz için bizlere her mecradan ulaşabilirsiniz. 

10 Aralık Pazar günü İstanbul'dan sesimizi tüm ülkeye duyuracağız. Ülkemizin 7 bölgesindeki illerimizden ulaşım organizasyonumuz mevcuttur. Yoğun talep üzerine ek kontenjanlar açılıyor. Gelmek isteyen herkes bizlere ulaşabilir. Hiç bir ayırım gözetmeden tüm mağdur kardeşlerimizi ve basın mensuplarımızı İstanbul Kartal'a bekliyoruz. Saha çalışmalarımız, medya faaliyetlerimiz ve yetkili makamlar ile görüşmelerimiz eş zamanlı olarak devam ediyor.

Gazete, TV yayınları, internet haberleri ile her gün medyada yer alıyoruz. 3308 Sayılı Kanun Kapsamında çocuk yaşlarda fiilen çalışmış tescilli sigortalıların, E-Devlet sisteminde görünen "4A Tescil Başlangıç" tarihi; "Hizmete Başlama Tarihi" olarak kabul edilmelidir. Yüce meclisimizin yoğun bir çalışma dönemi içinde bulunduğu bir dönemde hakkımızı teslim edecek bir yasa çıkaracağına inanıyoruz,'' şeklinde açıklama geldi.