YPG / PKK terör örgütü yandaşlarının protestosu, terör örgütüne ait pankart ve sembolleri taşıyan katılımcılarla yaklaşık iki saat devam etti.

Göteborg'daki Gotaplatsen meydanında bir grup YPG/PKK terör örgütü yandaşları İsveç'i Türkiye'ye silah ambargosu uygulamaya çağırdı .

Terör örgütüne ait pankartlar ve semboller taşıyan katılımcılarla protesto yaklaşık iki saat sürdü.

İsveç'teki Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel, gelişmeye tepki göstererek, "İsveç hükümeti, PKK'yı terör örgütü olarak gördüğünü, ancak iki yüzlü bir politika izlediğini söylüyor" dedi.

NATO'ya Katılmak İçin Başvuru Yaptı

İsveç ve Finlandiya, Rusya'nın 24 Şubat'ta başlayan Ukrayna savaşının teşvik ettiği bir kararla geçen ay NATO'ya katılmak için resmen başvurdu.

Ancak ittifakın uzun süredir üyesi olan Türkiye , üyelik tekliflerine itirazlarını dile getirerek, ülkeleri terörist gruplara göz yummak ve hatta desteklemekle eleştirdi.

Türkiye'ye yönelik 35 yılı aşkın terör kampanyasında, Türkiye, ABD ve AB tarafından terör örgütü listesine alınan PKK, 40.000'den fazla insanın ölümünden sorumlu. YPG/PKK, PKK'nın Suriye koludur.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın'a göre Ankara, Stockholm ve Helsinki'ye terör örgütünün fon toplamasını, yeni üyeler kazanmasını ve Türkiye aleyhindeki faaliyetlerini ve propagandasını sonlandırmasını sağlama çağrısında bulundu.

Elazığ’da hentbol antrenörü tutuklandı: 4 öğrenciyi taciz ettiği iddia edilmişti Elazığ’da hentbol antrenörü tutuklandı: 4 öğrenciyi taciz ettiği iddia edilmişti

Bu haberde kaynak ANews'tir.