Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Talimat verdim pahalı satışı önleyeceğiz” açıklamasıyla ilgili konuşan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken Ramazan ayında gıda fiyatlarının düşeceğini söyledi.

TESK Başkanı Palandöken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile sebze meyve fiyatları konusunda gerçekleştirdikleri görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Palandöken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sebze-meyve fiyatlarının düşürülmesi konusunda karar olduğunu söyledi. Aralarında Palandöken’in de bulunduğu Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi Türkiye kanadı üyeleri hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştü.

Palandöken şunları söyledi:

"PİYASADA İSTİKRAR SAĞLANACAK"

"Cumhurbaşkanımız, vatandaşın pahalıya ürün satın almasına, üreticinin de malını değerinin çok altında satmasına kimsenin hakkı olmadığını söyledi. 2 milyon esnaf sanatkarın sahada en ücra köşede vatandaşa uygun fiyata ürünleri ulaştırabilecek. Tüm gıda maddelerini, kooperatifiler aracılığı ile esnaf satacak. Bu piyasada istikrarı sağlayacak."

“Önümüz Ramazan fiyatların gerilediğini izleyebileceğimiz bir mevsim olacak. Bu sene maalesef bir şansızlık oldu. Seraların bir bölümü sel altında kaldı. Tabi bu arada fırsatçıların da önünün kesilmesi için de tanzim satış devreye girdi ama piyasa istenilen ölçekte rahat edemedi” 

"VATANDAŞLAR TEDİRGİN OLMASIN"

Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı Otomotiv satışları nisanda düştü: 75 bin araç satıldı

Önümüzdeki haftadan sonra Hâl Yasası, Perakende Yasası gibi düzenlemeler için ilgili bakanlıklara talimat verildiğini söyleyen Palandöken, vatandaşın artık tedirgin olmamasını, fiyat artışlarının nereden nasıl kaynaklandığının bilindiğini söyledi. 

Fiyatlar konusunda alınacak önlemlerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini şöyle özetledi: 

"Bu tür fiyatlarda hareketlilik sağlayanlarla ilgili mücadele edilecek.Hem kanunen hem piyasa düzeni içinde bu mücadele yapılacak. Vatandaşın tedirgin olmasına gerek kalmadığını söyleyebilirim. Tanzim satışları artık esnaf yapacak. Fiyat istikrarını sağlanacak."

Editör: TE Bilişim